Închide

Cum va arăta parkingul de cartier votat „cu două mâini”

ActualitateAdministrațieTop News by Luminiţa Silea - iun. 17, 2016 1 864

Noul parking promis de primăriei încă de acum doi ani în cel mai mare cartier al orașului, Mănăștur, pe strada Primaverii – colt cu aleea Garbau a primit girul Consiliul Local pe partea de proiect urbanistic. Parkingul va fi amenajat pe un teren de 3000 de mp ocupta de circa 60 de garaje, care vor fi demolate.

Viitorul parking va avea o capacitate de 410 de locuri de parcare. Aproximativ 60 de garaje ale locuitorilor din zona viitorului parking vor fi dezafectate, iar proprietarii vor primi cu prioritate locuri de parcare în viitorul parking.  Consilierii locali au aprobat ieri proiectul urbanistic pentru viitoarea parcare care va avea două niveluri de subsol, parter și cinci etaje. După această etapă, urmează să fie finalizat și studiu de fezabilitate care va face obiectul unei alte dicuții în Consiliul Local pentru a fi fundamentate costurile. După respectiva etapă. aministrația va lansa licitația pentru proiectarea și pentru execuția parcării.

Estimările sunt că în maxim 2 ani viitorul parking de pe Primăverii-Alea Gârbău va fi terminat.

parking

parking 2

Parcare nouă cu cinci etaje bătută în cuie în “silueta” Mănășturului

Având în vedere politica de demolarea a grajelor de cartier pe care a susținută în anii în care a fost consilieri, la ultima ședință a Consiliul Local din mandatul 2012-2016, Gabriel Oniga de la PSD a votat proiectul cu „cu două mâini”.

sursa: Gabriel Oniga Facebook

sursa: Gabriel Oniga Facebook

El a scris, cu nostalgie, pe Facebook, după ultima ședință că „cam asta a fost…4 ani, o diplomă și 60 de garaje desfiintate :))”. Având în vedere că nu va mai face parte din viitorul legislativ, i-a promis primarului Boc că va continua să susțină și să facă demersuri, din orice funcție pe care o va avea, ca primăria să implementeze un sistem integrat privind parcarea în Cluj-Napoca, concomitent cu demolarea garajelor din cartierele clujene.

Deocamdată, administrația locală a nunțat că va demola garajele, ca politică generală, însă doar în zonele unde nu există revendicări și acestea pot fi înlocuite cu parkinguri.

Un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.