Închide

Parcare nouă cu cinci etaje bătută în cuie în „silueta” Mănășturului

ActualitateAdministrațieTop News by Luminiţa Silea - iun. 15, 2016 0 678

Consilierii locali vor dezbate la ultima ședință din mandatul 2012-2016 un proiect de hotărâre privind un nou proiect în cartierul Mănăștur, o parcare supraterană de pe strada Primăverii nr. 20 – Aleea Gârbău nr. 7, anunțată de primărie încă din 2014. Potrivit planului urbanistic, parcare umează să aibă două niveluri de subsol, parter și cinci etaje.

Despre terenul pe care urmează să fie construit acest parking suprateran, oficialii primăriei spunea că e parțial revendicat, dar că primăria urmează să înceapă studierea unei parcele de 2000 de mp care are o situație juridică curată și pe care să fie amplasată noua parcare.

În 2014, primăria a contractat prin licitație serviciile Bodo Invest Iași pentru proiectarea obiectivului. Planul Urbanistic de Detaliu a primit avizul Comisiei Tehnice de Amenajarea Teritoriului și Urbanism în seprembrie 2014. Prin documentația de urbanism supusă acum spre aprobare Consiliul Local se stabilesc distanțele față de vecinătăți, indicatorii urbanistici și curculațiile spre viitorul parking propus cu două nivele de subsol, parter și cinci etaje. În documentația nu se precizează câte locuri de parcare se vor crea în viitorul parking.

Dorința primăriei era ca acesta să aibă 400 de locuri de parcare, deci comparabil cu parkingul Primăverii deja construit de administrația locală în cartierul Mănăștur.

Amplasamentul din zona străzii Primăverii este situat între blocuri şi este ocupat de 10-15 garaje. Practica administraţiei locale este ca toţi cei care deţin garaje să primească abonamente cu prioritate în noul parking de cartier.

Pe strada Primăverii, administraţia locală a dat în funcţiune un parking de cartier suprateran cu peste 460 de locuri de parcare. Tot în Mănăştur a fost realizat un parking de peste 120 de locuri de parcare în zona Mehedinţi şi se află în lucru un nou obiectiv în zona Negoiu.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.