Închide

Zeci de metri cubi de lemne și cherestea ilegală la două firme din Huedin și Valea Drăganului

Actualitate by Actual de Cluj - iun. 15, 2016 0 400

Polițiștii din Cluj au descins la două firme care exploatează păduri șiv ând lemne, ca să constate că zeci de metri cubi de lemne din gestiunea acestora sunt ilegali și au trebuit confiscați.

E vorba de polițiștii din Huedin și de reprezentanții Gărzii Forestiere Cluj, care au descins la firme din Huedin și Valea Drăganului și au găsit 94 de metri cubi ilegali de lemne, în valoare de aproximativ 17.000 lei. Firmele cu nereguli au fost amendate, fiecare, cu câte 10.000 de lei. „Astfel, s-a constatat faptul că, o societate a primit în depozit circa 80 de metri cubi de lemn rotund răşinoase, fără documente legale de provenienţă şi transport, nefiind justificată existenţa materialului lemnos în gestiune”, arată polițiștii.

Materialul lemnos, în valoare de circa 10.500 de lei, a fost confiscat şi predat în custodia organelor silvice.

La o altă firmă polițiștii și Garda Forestieră au găsit 14 metri cubi de cherestea primiți în depozit fără forme legale de proveniență și transport. Întrucât materialul lemnos, în valoare de peste 6.500 de lei, nu a fost găsit în gestiune, acesta a fost confiscat valoric iar firma a fost amendată cu 10.000 de lei.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare