Închide

Ultimul pas pentru obținerea terenului destinat proiectului Tetapolis

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - iun. 15, 2016 0 375

Proiectul de lege privind transferul terenului de peste 80.300 de metri pătrați, din administrarea CFR în patrimoniul Consiliului Județean Cluj, în vederea realizării parcului tehnologic Tetapolis, urmeză să intre în plenul Parlamentului pentru a fi votat. Deputatul PSD Cornel Itu, inițiatorul proiectului a anunțat că a primit aviz favorabil din partea Comisiei pentru administrație publică și amenajarea teritoriui, din Camera Deputaților.  „În urma expunerii pe care am făcut-o în faţa colegilor, am obținut raport favorabil din partea Comisiei pentru administraţie publică şi amenajarea teritoriului din Camera Deputaţilor. Acesta a fost ultimul pas înainte de dezbaterea şi votarea proiectului în forul decizional al Parlamentului, respectiv Camera Deputaţilor. Senatul, ca primă cameră sesizată, a adoptat deja iniţiativa mea”, a informat Itu.

Propunerea privind preluarea acestui teren de la CFR a fost analizată de toate cele trei comisii de la nivelul Parlamentului: Comisia pentru transporturi şi infrastructură, Comisia juridică, de disciplină şi imunităţi şi Comisia pentru administraţie publică şi amenajarea teritoriului. Toate au dat aviz favorabil, urmând ca după ce Plenul va adopta proiectul, Consiliul Județean Cluj să preia acest teren de peste 80.300 de metri pătrați. Terenul ar urma să fie transferat apoi în custodia societății Tetarom, administratorul cele trei parcuri industriale ale Clujului. În baza unei finanțări europene, pe terenul obținut de la CFR ar urma să se realizeze infrastructura pentru parcul științifc și tehnlogic Tetapolis. Reamintim ca suprafața de teren se află în imediata vecinătate a parcului industrial Tetraom I, de pe strada Tăietura Turcului din Cluj Napoca.

„Îmi doresc concretizarea acestui proiect în timp cât mai scurt şi aştept susţinerea colegilor din Camera Deputaţilor, în special a celor clujeni, pentru adoptarea iniţiativei legislative. Înfiinţarea TETAPOLIS este benefică atât pe plan local şi regional, cât şi pe plan naţional, având ca scop dezvoltarea activităţilor de cercetare, dezvoltare şi inovare, prin creșterea colaborării dintre mediul economic și cel universitar”,  a spus deputatul Itu (foto jos, dreapta)

13445435_10206447317846678_8269213756272028012_n

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare