Închide

Primăria pune la bătaie 900.000 de lei pentru organizarea a patru concursuri de soluții pentru transformarea unor școli din Cluj-Napoca

ActualitateAdministrațieTop News by Luminiţa Silea - nov. 11, 2020 0 1584

Două contracte care însumează 900.000 lei au fost scoase la licitație de Primăria Cluj pentru organizarea și jurizare a patru concursuri de soluții pentru modernizare unor unități de învățământ din centrul orașului dar și din cartier, la pachet cu străzi din jurul acestora. Pentru toate aceste proiecte, municipalitatea a anunțat deja că vrea să atragă bani europeni din următorul exercițiu financiar, 2021-2027, finanțări care se acordă în cadrul programului Oraș pentru pietoni/Walkable city. 

Licitațiile pentru achiziționarea serviciilor de consultanță (pregătire, jurizare) concursuri internaționale de soluții vor avea loc luna acesta. Un contract pentru concursurile de soluții care vizează modernizarea Liceului Teoretic „Lucian Blaga”, plus străzile adiacente, dar și a Liceului de Informatică „Tiberiu Popoviciu”, plus arterele adiacente este estimat la 400.000 de lei. Celălalt, pentru concursurile de soluții pentru modernizarea Liceului „Gheroghe Șincai”, plus străzile adiacente, dar și a Liceului cu program sportiv și a Colegiului Tehnic „Napoca” și  străzile din vecinătate, este estimat la 500.000 lei.

(Contract de 400.000 de lei, cu terem limită pentru depunerea ofertelor data de 23 noiembrie)

(Contract de 500.000 de lei, cu termen limită pentru depunerea ofertelor la data de 19 noiembrie)

Pentru alte concursuri de soluții oraganizate deja sau în derulare, Primăria a contractat Ordinul Arhitecților din România, singurii care au experiență și un departament specializat deja pentru concursuri de soluții.

Primăria a prezentat public intențiile de modernizare a cinci unități de învățâmânt din oraș prin concurs de soluții. În afară de cele patru unități de învățământ, urmează un concurs de soluții pentru Liceul Bălcescu, plus o serie de artere adiacente unității școlare, cum ar fi Constanța, Argeș sau artera Nicolae Bălcescu, concurs despre care directorul din Primărie Ovidiu Cîmpean spunea că va fi primul, acesta urmând să fie pregătit de Ordinul Arhitecților din România.

Proiectul pentru Liceul „Gheorghe Șincai” include și arterele  Kovács Dezső, Avram Iancu, Baba Novac, plus Mihai Kogălniceanu.

În Mănăștur se vor moderniza liceul cu program sportiv și  Colegiul de Servicii în Turism Napoca, dar și  arterele Taberei sau Arinilor.

În cartierul Zorilor se va organiza un concurs de soluții pentru reabilitarea și modernizarea Liceului de Informatică Tiberiu Popoviciu, dar și a străzilor Meteor sau Cometei.

În cartierul Gheorgheni urmează să se modernizeze liceul teoretic Lucian Blaga la pachet cu artera aleea Băișoara, plus alte străduțe din cartier.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.