Primăria continuă licitația pentru Parcul Zorilor din Cluj, de pe terenul unde urma să se edifice blocuri cu zece etaje
ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - ian. 11, 2022 0 358
O nouă dată pentru depunerea ofertelor a fost fixtă în cadrul procedurii de licitație a lucrărilor de proiectare și execuție pentru un parc de 1,2 hectare dintr-un cartier din Cluj pe care primarul Emil Boc și l-a asumat să îl facă prin exproprierea unui om de afaceri care dorea să ridice blocuri de zece etaje pe amplasament. Contractul este estimat la peste 7 milioane de lei iar ofertele se pot depune până în 15 februarie 2022.
Primăria a scos la licitație, în aprilie 2021, lucrările de proiectare și execuție pentru amenajarea parcului de 1,2 hectare de pe strada Observatorului, din cartierul Zorilor. Licitația avea ca dată limită ziua de 17 aprilie iar criteriul de adjudecare este prețul cel mai scăzut. Contractul fusese evaluat la peste 7.086.000 lei. Termenul de contract este estimat la 10 luni. Procedura a fost suspendată, având în vedere litigiile din instanță.
La finalul anul trecut, Primăria a pornit din nou procedura și a fixat un nou termen pentru depunerea ofertelor, ziua de 15 februarie. Ofertantul trebuie să facă dovada pe partea de construcții experienței similare duse la bun sfârșit în ultimii 5 ani din maxim trei contracte în valoare cumulată de 6 milioane lei, fără TVA. Pentru partea de proiectare, ofertanții trebuie să facă dovadă ca au prestat servicii de proiectare fazele SF/ DALI/ proiect tehnic/ revizuire PT (oricare dintre aceste faze) pentru domeniile: spații verzi si pentru agrement, baze sau parcuri sportive, zone recreere, parcuri, duse la bun sfârşit, la nivelul ultimilor 3 ani, în valoare cumulată de minim 200.000 lei fara TVA din maxim 3 contracte.
Administrația locală a inițiat din 2019 procedurile legale pentru amenajarea unui parc de 1,2 hectare în cartierul Zorilor pe un teren privat, prin exproprierea proprietarului (compania Florisan din portofoliul omului de afaceri Vasile („Sile”) Pușcaș). Primarul Emil Boc s-a plâns public că este hărțuit de Pușcaș, după ce acesta a intentat mai multe procese municipalității. Deținătorul societății Florisal i-a transmis tot public că nu dorește să fie expropriat, ci vrea să deruleze un proiect imobiliar prin care va face pe cheltuiala sa un parc mai mic, de 3000 mp.
Primarul Clujului anunța în vara acestui an că în Zorilor se va face parc, în ciuda conflictelor şi proceselor în instanţă cu „Sile” Puscas, fostul ginere a omului politic și de afaceri clujean Ioan Rus cel care a cumpărat respectivul teren de 1,2 hectare pentru a construi blocuri cu zece etaje.
La finalul anului trecut, consilierii locali au aprobat noi indicatori tehnico-economici pentru investiție – o valoare totală de 19.787.000,82 lei cu TVA. Finanțarea investiției va fi făcută din fonduri de la bugetul local. Durata de execuție a lucrărilor este de 9 luni calendaristice
Primarul a ținut să spună că e un proiect dorit de clujeni, că Primăria e prima din România care a ales să facă parc pe un teren unde se doreau blocuri, dar și că au fost 12 procese în instanță pornite de investitorul privat (compania Florisal a omului de afaceri „Sile” Pușcaș, fost ginere al omului politic Ioan Rus) dintre care muncipalitatea le-a câștigat pe cele care îi permit să continue proiectul. Procesele au plecat de la faptul că terenul nu este unul public, ci a fost expropriat de la firma Florisal, deținută de omul de afaceri Sile Pușcaș. Conform evaluării, valoarea terenului expropriat ajunge la suma de 10,9 milioane de lei. Valoarea contractului pentru realizarea parcului este de 7,08 milioane de lei.
„Hărțuirea din instanță pornită de investitor care ne-a intentat procese ne costă 1 milioan de euro în plus. Astăzi actualizăm indicatorii trehnico-economici ai proiectului, după care putem lansa licitația”, afirma primarul Emil Boc la ședința extraordinară a Consiliului Local din 22 decembrie.
Detalii:
Viitorul parc urmează să aibă spații de joacă pentru copii, zone de recreere și fitness în aer liber, un sistem de irigații, o zonă umedă, un iluminat cu led. Urmează să fie plantați și foarte mulți copaci, arbori și arbuști.
Nici un comentariu
Scrie un comentariu
Articole similare
-
Doi pădurari din Cluj au fost trimiși în judecată pentru fals informatic în formă continuată
sept. 19, 2024 0
-
Revenire de marcă la „U” – BT Cluj!
sept. 19, 2024 0