Închide

Se actualizează valoarea investiției în parcul Zorilor de pe terenul unde un privat dorea blocuri cu zece etaje. Boc: hărțuirea din instanță ne costă 1 milion de euro în plus

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - dec. 22, 2021 0 289

Primarul Emil Boc a reiterat faptul că proiectul parcului din Zorilor va trece în următoarea etapă, cea a licitației, după ce se vor actualiza indicatorii tehnico-economici ai proiectului, aprobați la începutul lui 2020. Primarul a ținut să spună că e un proiect dorit de clujeni, că Primăria e prima din România care a ales să facă parc pe un teren unde se doreau blocuri, dar și că au fost 12 procese în instanță pornite de investitorul privat (compania Florisal  a omului de afaceri „Sile” Pușcaș, fost ginere al omului politic Ioan Rus) dintre care muncipalitatea le-a câștigat pe cele care îi permit să continue proiectul.

 

„Hărțuirea din instanță pornită de investitor care ne-a intentat procese ne costă 1 milioan de euro în plus. Astăzi actualizăm indicatorii trehnico-economici ai proiectului, după care putem lansa licitația”, a spus primarul Emil Boc la ședința extraordinară a Consiliului Local din 22 decembrie. Primarul a mai spus că municipalitea are în instanță 12 procese pornite de investitor („Sile” Pușcaș, nemulțumit de valoarea exproprierilor dar și de faptul că municipalitatea a decis să facă un parc pe terenul pe care dorea să edifice blocuri cu 10 etaje), dar și că instituția le-a câștigat pe cele care îi permit să meargă mai departe cu realizarea acestui parc (de 1,2 hectare) despre care a spus că e cerut de clujeni.

Pentru noul parc propus în Zorilor,  municipalitatea a aprobat studiul de fezabilitate în decembrie 2019 și în 9 ianuarie 2020, Comisia de Urbanism și-a dat girul pentru Planul Urbanistic Zonal pentru viitorul parc, acesta fiind aprobat și de Consiliului Local. Costurile cu exproprierile au fost estimate de firma de proiectare Arhibox, care s-a ocupat de studiul de fezabilitate și de proiectul urbanistic, la peste 9 milioane de lei, în timp ce amenajarea efectivă a parcului a fost cifrată la 4,7 milioane lei fară TVA (per total devizul investiției fiind de peste 17,2 milioane lei fără TVA).

Acum, investiția în amenajarea parcului este estimată la peste 5,5 milioane lei, fără TVA. Primarul a anunțat că, după asumarea noului deviz de către Consiliul Local, instituția va trece la organizarea licitației de proiectare și execuție pentru acest parc.

(deviz nou)

(deviz vechi și ajustări ca urmare a creșterii prețurilor din domeniul construcțiilor)

Administrația locală a inițiat din 2019 procedurile legale pentru amenajarea unui parc de 1,2 hectare în cartierul Zorilor pe un teren privat, prin exproprierea proprietarului (compania Florisan din portofoliul omului de afaceri Vasile („Sile”) Pușcaș. Primarul Emil Boc s-a plâns public că este hărțuit de Pușcaș, după ce acesta a intentat mai multe procese municipalității. Deținătorul societății Florisal i-a transmis tot public că nu dorește să fie expropriat, ci vrea să deruleze un proiect imobiliar prin care va face pe cheltuiala sa un parc mai mic, de 3000 mp.

Primarul Clujului anunța în vara acestui an că în Zorilor se va face parc, în ciuda conflictelor şi proceselor în instanţă cu „Sile” Puscas, fostul ginere a omului politic și de afaceri clujean Ioan Rus cel care a cumpărat respectivul teren de 1,2 hectare pentru a construi blocuri cu zece etaje.

Vezi și: Boc: „Am câștigat toate procesele”. „Vom pregăti licitația”. Parc în cartierul Zorilor, în loc de blocuri

Parcul Zorilor din Cluj, de pe terenul unde urma să se edifice blocuri cu zece etaje. Sile Pușcaș: „Într-adevăr, Primăria a câștigat un singur proces, dar mai sunt și altele în curs”

Nici un comentariu

Scrie un comentariu