Închide

Prima rundă din războiul contestaţiilor pentru salubrizare, câştigată de administraţie

Administrație by Luminiţa Silea - apr. 15, 2014 0 373

Cererea societăţii Rosal de suspendare a licitaţiei de 30 de milioane de euro atribuită de primăria clujeană societăţii Supercom a fost respinsă de Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC). Alături  de Rosal  au mai contestat rezultatul licitaţiei și societăţile Brantner-Vereş, respectiv Polaris M. Holding. CNSC urmează să soluţioneze contestaţiile pe fond.

 

Foto:jurnadedambovita.ro

Foto:jurnadedambovita.ro

Contractul de salubrizare a străzilor din oraş – împărţit pe două sectoare, opt ani de zile şi 30 de milioane de euro – a fost atribuit de primăria clujeană societăţii Supercom, deţinută de familia milionarului Ilie Ciuclea, un apropiat al liderului partidului Mişcarea Populară, Elena Udrea, după cum susţine presa centrală. Primarul Emil Boc s-a înscris recent în fundaţia Mişcarea Populară, cea care a susţinut înfiinţarea partidului cu acelaşi nume, aşa că media a adus acuze că a fost vorba despre o atribuire pe criterii politice a licitaţiei. Boc a respins acuzele, motivând public că decizia a aparţinut unei comisii de licitaţie formată din oameni profesionişti din cadrul primăriei.

Rezultatul licitaţiei pentru salubrizarea oraşului a fost  contestat de trei societăţi participante la procedură. Două dintre ele, Rosal şi Polaris M. Holding au fost descalificate de comisia de licitaţie a primăriei. Brantner a fost clasată pe locul doi, după Supercom, pe unul dintre sectoare pentru care a ofertat. Toate cele trei firme contestă câştigătorul şi susţin că oferta Supercom a fost neconformă caietului de sarcini şi nu trebuia evaluată. Contestaţiile au fost depuse la finalul lunii martie- începutul lunii aprilie şi urmează să fie soluţionate. Deocamdată CNSC a emis o singură decizie, în 31 martie, prin care respinge cererea de suspendare a procedurii de licitaţie venită din parte Rosal Grup, ca nefondată.

Primăria aşteaptă soluţiile de la CNSC şi nu a semnat până acum contractul cu Supercom. Primarul Emil Boc a declarat public că atribuirea contractului s-a făcut în conformitatea cu legea şi că oricine este nemulţumit are dreptul să apeleze la căile legale şi că conteste decizia.  De salubrizarea străzilor din oraş (spălat-măturat vara şi curăţare zăpadă iarna) se ocupă în prezent societăţile Rosal şi Brantner-Vereş. Administraţia locală, cu votul Consiliului Local, a acceptat prelungirea respectivelor contracte, încheiate în 2006, până la intrarea în vigoare a noilor contracte încheiate cu finalistul licitaţiei lansate de primăriei încă de anul trecut.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.