Închide

Prima întâlnire a noului ministru al Sănătății repune pe tapet spitalul regional de la Cluj

Sănătate by Actual de Cluj - nov. 20, 2015 0 523

Prima întâlnire oficială pe care noul ministru al Sănătății o are în această calitate e cu comisarul european pentru dezvoltare regională, în cadrul căreia repune pe tapet poveștile despre spitalul regional de la Cluj.

Doctorul clujean Patriciu Achimaș-Cadariu, ajuns de la șefia Institutului Oncologic Cluj la șefia Ministerului Sănătății, s-a întâlnit azi cu comisarul pentru politică regională al Comisiei Europene, Corina Crețu.
Cei doi oficiali au discutat despre stadiul implementării proiectelor cu finanțare europeană pentru dezvoltarea infrastructurii în sănătate, și în mod special despre demararea construcției celor trei spitale regionale din Iași, Craiova și Cluj-Napoca – proiect ce datează de ani buni de zile fără a fi fost depășită până acum etapa pe hârtii.

Concluzia discuției – MS va transmite în perioada imediat următoare un plan de acțiune pentru accesul la fondurile structurale ca cele trei spitale să fie materializate. La finalul întâlnirii, ministrul Sănătății a subliniat că dorește ca demararea construcției celor trei spitale regionale să constituie una dintre prioritățile mandatului său.

„În discuția de azi cu ministrul Sănătății, dl Patriciu Achimaș – Cadariu, i-am transmis că îndeplinirea condiționalităților ex-ante în domeniul sănătății este o urgență maximă. În acest sens, l-am încurajat pe ministrul Achimaș – Cadariu să pregătească un plan de acțiune pentru îndeplinirea acestora și pentru realizarea cât mai rapidă a cartografierii nevoilor de infrastructură și a serviciilor de sănătate din România.
În lipsa îndeplinirii condiționalităților ex-ante, România nu poate demara, spre exemplu, proiectele spitalelor regionale din Iași, Craiova și Cluj pentru care sunt prevăzuți 320 de milioane de euro de la CE, în cadrul Programul Operațional Regional destinat investițiilor în infrastructura de sănătate, program aprobat în vara acestui an”, a arătat Corina Crețu.

floresti umAmintim, la Cluj spitalul ar urma să fie construit pe un teren din Florești preluat de Consiliul Județean din patrimoniul Armatei (foto).

Citește și:

Ponta: spitalele regionale, din care unul la Cluj, costă fiecare 100 milioane euro. De unde vin banii

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu