Închide

3 candidați pe 2 locuri la Rezidențiat, în Cluj: 900 de persoane au susținut examenul la UMF

EducaţieSănătate by Actual de Cluj - nov. 15, 2015 0 375

Mai bine de 900 de candidați au susținut azi la Cluj examenul de rezidențiat, la Universitatea de Medicină și Farmacie.

Concursul de intrare în rezidențiat pe loc și pe post a fost susținut pentur domeniile medicină, medicină dentară și farmacie, astăzi la Universitatea de Medicină și Farmacie ‘Iuliu Hațieganu’ pentru județele Alba, Bihor, Cluj, Maramureș, Sălaj, Satu-Mare și pentru locurile publicate în centrele universitare Cluj-Napoca și Oradea.

În total la examen s-au înscris 918 candidați, cei mai mulți la medicină — 681, în vreme ce pentru medicină dentară s-au înscris 169 candidați, iar pentru farmacie – 68 candidați. Aceasta, în condițiile în care au fost scoase la concurs 588 locuri – din care 509 la medicină, 52 la medicină dentară și 27 la farmacie, și 97 posturi, din care 96 la medicină și unul la farmacie.

Concursul s-a desfășurat sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări, pe o durată de 4 ore, în 14 amfiteatre, pentru toate domeniile. Corectarea grilelor se face în săli, în prezența candidatului. Toate întrebările de concurs au fost elaborate de comisiile de specialiști, desemnate de comisia locală de rezidențiat. Punctajul minim de promovare reprezintă 60% din punctajul maxim realizat la cele 200 de întrebări, pentru fiecare domeniu.

Examenul de rezidențiat are loc azi în toate centrele de concurs din țară – București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgu Mureș și Timișoara. În total examenul e susținut în țară de 5.777 de tineri medici, care candidează pentru 3.388 locuri și posturi în medicină, 263 locuri si posturi pentru medicină dentară, dar  şi 152  locuri si posturi pentru farmacie.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu