Închide

Ponta: spitalele regionale, din care unul la Cluj, costă fiecare 100 milioane euro. De unde vin banii

ActualitateSănătate by Actual de Cluj - apr. 08, 2015 0 395

Încă o declarație – deocamdată politică – despre mirajul construcției spitalelor regionale, dintre care cel ce va deservi Ardealul ar urma să fie construit la Cluj. Declarația vine de la premierul Victor Ponta, care spune că spitalele vor fi identice, costă fiecare 100 milioane de euro și că banii vor veni din trei surse.

„Am negociat cu Comisia Europeană, cu Comisia Regio, cu doamna comisar Corina Crețu, și până la urmă am aprobat în Guvern Memorandumul și proiectul cu cele trei spitale regionale — Craiova, Cluj și Iași — va fi finanțat prin POR în formula următoare: proiectul este de 100 de milioane de euro pentru fiecare spital regional și va fi finanțat după formula: 50 milioane de euro contribuția UE, 40 milioane contribuția Guvernului și 10 milioane contribuția autorității locale. Eu zic totuși că și cele trei autorități locale sunt puternice și pot să bugeteze pe trei ani de zile cele 10 milioane de euro care reprezintă cofinanțarea”, a spus Pont ieri la Craiova.

Amintim, la Cluj spitalul ar urma să fie construit pe un teren din Florești preluat de Consiliul Județean din patrimoniul Armatei (foto).

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu