Închide

”Priceperea” managerului Ciceo ușurează Aeroportul de 400.000 de lei

ActualitateAdministrațieTop News by Cosmina Fernoaga - feb. 14, 2019 1 1054

Directorul Aeroportului clujean, David Ciceo, a pierdut definitiv procesul în care contesta amenzile aplicate de Agenția Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP), astfel că acum e bun de plată. Nu din buzunarul propriu va plăti, evident, ci din bugetul regiei aeroportuare pe care o conduce de zeci de ani cu atâta „pricepere”. Suma se ridică la aproximativ 400.000 de lei, reprezentând amenzi aplicate de ANRMAP, în urma neregulilor constatate la o serie de contracte, încheiare de Aeroport. Mai precis, au fost vizate contractele încheiate pentru lucrările la pista de decolare/aterizare, la suprafețele de mișcare, privind alimentarea cu energie electrică, sistem de balizaj și împrejmurirea perimetrală a pistei. ANRMAP a efectuat controale în 2014, constatând nu mai puțin de 27 de contravenții în cazul acestor contracte, iar amenzile aplicate s-au ridicat la peste 390.000 de lei (aproximativ 90.000 de euro).

Principalul motiv pentru care ANRMAP a aplicat aceste amenzi Aeroportului este că selecția firmelor contractate s-a făcut prin încălcarea procedurilor legale, într-un mod preferențial.  De exemplu, în cazul contractelor pentru sistem de balizaj, alimentare cu energie electrică reconfigurare şi adaptare sisteme de balizaj şi împrejmuire perimetrală la obiectiv de investiţii pistă de decolare-aterizare – valoarea 2,169 milioane lei (plus TVA), a fost selectată celebra firmă Napoca SA, în consorțiu cu  ICCO SYSTEMS + GEO ARC SRL, ANRMAP. Amenda aplicată de ANRMAP a fost de 30.000 de lei. „Motivele invocate de Aeroport în scopul alegerii procedurii de atribuire nu demonstrează îndeplinirea circumstanţelor legale. Nu reiese fără echivoc că doar Asocierea Napoca SA + ICCO SYSTEMS + GEO ARC SRL putea executa lucrarea respectivă”, a arătat ANRMAP.

Aeroprotul a solicitat instanței să anuleze procesul verbal prin care s-au aplicat aceste amenzi, numai că instanța a dat câștig de cauză ANRMAP-ului. „Respinge cererile de revizuire ca nefondate. Definitivă. Pronunțată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei azi, 12.02.2019” – extras din soluția Tribunalului București.

Un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.