Închide

Manifestații mâine seară la Cluj pentru susținerea Codruței Kovesi

Actualitate by Actual de Cluj - feb. 14, 2019 0 173

Mai multe manifestații de susținere a Laurei Codruța Kovesi sunt anunțate joi și vineri seară în București, în Cluj, Sibiu dar și la Zurich, după ce fosta șefă DNA a anunțat miercuri că a fost citată într-un dosar în care este acuzată de abuz în serviciu, luare de mită și mărturie mincinoasă. În acest context, filosoful Mihai Șora a îndemnat oamenii să meargă la vot la viitoarele alegeri, întrucât ”tăvălugul borfașilor înseamnă și discreditarea oamenilor cinstiți”, arată hotnews.ro.

Potrivit organizatorilor protestului din Cluj, manifestațiile au scopul de a transmite Secţiei de investigare a infracţiunilor din Justiţie că ”Democrația nu se negociază. Corupția nu se legalizează, iar cei ce luptă împotriva ei nu pot și nu vor fi aduși la tăcere”, scrie pe pagina evenimentului ”Cluj.Susținem LCK. Nu tolerăm intimidările”.

În această seară în piața Unirii, locul anunțat al protestului, se aflau doar o mână de oameni; e de așteptat ca numărul protestatarilor să crească la evenimentul de mâine.

”Șansele României de a avea funcționari europeni de frunte sunt extrem de rare. Acum e un astfel de moment. Laura Codruța Kövesi, fosta șefă a DNA care a făcut din lupta anti-corupție un brand de țară al României poate fi promovată procuror șef al UE.
Multe țări și-au declarat susținerea pentru LCK. Doar una luptă împotrivă.
Cine nu o susține? România.
Guvernul României, împreună cu toate structurile aservite, fac tot posibilul ca LCK să nu devină procuror șef european”, arată pagina evenimentului de pe 14 februarie din Zurich.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Filosoful Mihai Șora, un obișnuit al protestelor antiguvernamentale, a atras atenția că ”tăvălugul borfașilor înseamnă și discreditarea oamenilor cinstiți, calomnierea lor în presa aservită, războiul psihologic și poluarea spațiului public cu fumigene, amenințări și insulte”. În acest sens, Șora a îndemnat oamenii să meargă la vot la următoarele alegeri, pentru că, în numai doi ani, ”acești tâlhari ne-au cotropit viețile, ne-au prins în vârtejul lor copleșitor, au pustiit, precum lăcustele, o țară întreagă”, iar a sta acasă în ziua alegerilor înseamnă ”a lăsa cale liberă unor tâlhari bine organizați și solidari în fărădelegile lor”.

”Orice om cu un dram de minte poate înțelege această evidență: cu cât așteptăm mai mult, cu cât le acordăm timp, cu atât va fi, ulterior, mai greu de îndreptat ceea ce acum, sub ochii noștri, este pârjolit, deformat ori stricat”, a scris Șora pe Facebook, subliniind că a votat cu ”toată convingerea” la alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016 cu echipa USR.

”Dar oamenii aceștia sunt puțini, iar ei singuri, fără sprijinul nostru, nu pot face față tăvălugului borfașilor din Parlament”, a scris Șora pe Facebook.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu