Prefectul râde, din nou, de școlile lui Boc. A fost gata să pună și pariu că are dreptate
ActualitateAdministrațieTop News by Luminiţa Silea - aug. 24, 2016 0 564
Nici la școala Agârbiceanu, nici la liceul Mihai Eminescu, elevii nu vor putea începe școala în spațiile modernizate. Aceasta este concluzia prefectului Gherorghe Vușcan care a efectuat și anul acesta o vizită pe șantierele celor trei școli pe care primăria se chinuie de peste un an să le modernizare în cadrul unui proiect început cu bani europeni, dar foarte, foarte întârziat.
La finalul lunii iunie, primarul Emil Boc se lăuda pe Facebook că elevii de la Agârbiceanu, Eminescu și Avram Iancu vor începe școala în noile spații modernizate grație unei investiții de consistente a primăriei în respectivele școli. Pe șantierul de la școala Agârbiceanu, Boc amenința chiar că pică niște captete dacă lucrările nu vor fi gata până la începerea anului școlar. Cum mențiunea că edilul a promis că reprezentanții primăriei vor veni pe șantiere de două ori pe lună pentru a se asigura că lucrările vor fi finalizate.
VIDEO Nouă premieră în Cluj: control pe șantier cu “Ai grijă, capul pe masă!” și constructori scoși în fața camerei de filmat!
În august, edilul a mai postat pe Facebook doar un video care înfățișa evoluția lucrărilor la liceul Avram Iancu, de altfel cea mai avansată lucrare de modernizare din proiectul primăriei. „Investiție de 7 milioane de lei la Liceul “Avram Iancu”. 1084 de elevi vor beneficia de investițiile pe care Primăria Cluj-Napoca le realizează la Liceul “Avram Iancu”. Lucrările ample și noile dotări transformă liceul clujean într-una din cele mai moderne școli din România. Lucrările constau în extinderea și modernizarea sălii de sport, extinderea pe verticală, cu două nivele, a unuia dintre corpurile instituției, precum și crearea de noi spații educaționale: 12 săli de clasă și 4 laboratoare (… ) Lucrările vor fi încheiate până la începerea anului școlar”, anunța primarul.
Despre stadiul lucrărilor la școala Agârbiceanu și la liceul Mihai Eminescu, niciun cuvânt.
Astăzi, prefectual Gheroghe Vușcan a făcut o vizită pe șantierele celor trei școli. Așa cum a procedat și anul trecut când s-a contract cu primarul Boc pe tema șantierelor întârziate.
AICI detalii:
Prefectul din Cluj inspectează șantiere la școli, se declară “neplăcut impresionat” de lucrările “deplorabile” și clădirile “devastate”
Replica primarului: “Nimic nu e nou sub soare”. Nici demonstrația prefectului de pe șantierele de la liceul Eminescu și Școala Agârbiceanu
În teren, prefectul a constatat acum că la doar la liceul Avram Iancu lucrările sunt avansate și elevii vor avea șansa să înceapă anul școlar în spațiile noi. În schimb, despre școala Agârbiceanu, Vușcan a menționat că deși s-au făcut eforturi, elevii nu vor putea începe școla în toate spațiile de învățâmânt. Despre lucrările la liceul Mihai Eminescu, prefectul a spus că ele afectează atractivitatea școlii, mai ales că sunt cele mai întârziate.
La vizita prefectului a fost prezent și Ovidiu Cîmpean, managerul primăriei, responsabil cu aceste proiecte, cu care prefectul a fost gata-gata să pună și pariu că lucrările la Agârbiceanu nu vor fi terminate până în 10 septembrie.
Deși finalul lunii august era anvansat ca termen de finalizare a lucrărilor la cele trei școli, primăria spune că până la începerea anului școlar, vor fi gata Agârbiceanu și Avran Iancu, iar până la finalul anului și liceul Mihai Eminescu.
Când se termină liceul Eminescu și școala Agârbiceanu din proiectul cu bani europeni ratat al primăriei
Cele trei școli din oraș (două licee, Avram Iancu și Eminescu și o școlă, Ion Agârbiceanu) urmau să fie modernizate de primărie cu bani europeni în cadrul proiectului ”Educație la standarde europene în învățământul preuniversitar din municipiul Cluj-Napoca” de peste 56 de milioane de lei, din care finanțarea nerambursabilă era de 44,7 milioane de lei. Nici unul dintre obiective n-a prins finalul lui 2015 cu lucrările încheiate pentru a consuma toți banii europeni. În plus, lucrările de modernizare de 37 de milioane lei, atribuite către două societăți în cadrul proiectului, nu sunt nici în prezent finalizate.
La finalul lunii mai, început de iunie, situația pe șantierele celor trei școli era, potrivit primăriei, următoarea: