Închide

VIDEO Nouă premieră în Cluj: control pe șantier cu „Ai grijă, capul pe masă!” și constructori scoși în fața camerei de filmat!

ActualitateAdministrațieTop News by Luminiţa Silea - iun. 28, 2016 0 709

Oficialii primăriei au făcut un control cu video și declarații la cameră pe șantierul uneia dintre școlile pe care primăria a început să o modernizeze cu bani europeni, Școala Agârbiceanu, cu miză să se asigure că va fi gata până la începutul lunii septembrie. Ca în noul an școlar elevii să nu mai fie nevoiți să învețe în trei schimburi, așa cum au făcută anul acesta.

Până în 31 august școala Agârbiceanu ar trebui să fie gata. Adică constructorii să finalizeze cele două noi corpuri de clădire și să se le reabiliteze pe celelalte patru, plus să se doteze unitatea școalară cu echipamente IT, table interactive și peste 1000 de piese de mobilier.

Primarul din Cluj-Napoca i-a pus pe constructori să vorbească în fața camerei de filmat și să spună dacă vor respecta termenul de finalizare convenit, adică 31 august.

Constructorii de la Coldea Construcții au menținut termenul de finalizare anunțat de primărie deja, chiar dacă, au afirmat aceștia, „lucrarea este una complexă și multe corpuri de clădire vor fi predate după 1 iulie pentru modernizare”. Potrivit constructorilor din 4 ianuarie se lucrează pe șantier la capacitate maximă, chiar și cu câtre 100 de muncitori.

Oficialii primăriei au ținut să anunțe că vor veni pe șantier cel puțin de două ori pe lună să se asigure că lucrările vor fi gata în 31 august. Ba chiar primarul a ținut, probabil în glumă, să îi atragă atenția managerului de proiect din partea primăriei, Ovidiu Cîmpean, că: „Atenție, capul pe masă!”, în cazul în care și în viitorul an școlar elevii nu vor putea învăța în școala modernizată.

Conducerea liceului a subliniat că așteaptă noua școală cu sufletul la gură, mai ales că având în vedere programul pe care au trebuit să-l instituie pentru orele de curs, cu trei schimburi, a generat absenteism al elevilor, mai ales pe schimburile de după-amiază.

În toamna anului trecut, părinții elevilor de la Agârbiceanu, dar și de la liceul Eminescu, s-au scandalizat că elevii sunt obligați să învețe la alte școli sau după un program complicat și au cerut primăriei să urgenteze lucrările. Singura lucrare prinsă în același proiect cu bani europeni care a mers bine a fost cea de modenizare a liceului Avram Iancu care acum este la peste 90%. La finalul lui 2016, progresul fizic al proiectului cu bani europeni „Educație la standarde europene în învățământul preuniversitar” (modernizarea celor trei școli) era de doar 28%, contractul de finanțare semnându-se în decembrie 2014. Singurele lucrări în grafic erau cele de la liceul Avram IancuÎn schimb, la liceul Mihai Eminescu și la școala Ion Agârbiceanu, executantul – asocierea formată din Coldea Construcţii, Grup Energoinstal și Dava invest – a invocat probleme de proiectare și organizare şi a trimis nu mai puţin de 8 notificări şi 22 de note de constatare.

MAI MULTE AICI:

Când se termină liceul Eminescu și școala Agârbiceanu din proiectul cu bani europeni ratat al primăriei

CUM ARATĂ UN CONTROL AL PRIMĂRIEI PE ȘANTIER. Contructorii obligați să vorbească la cameră și să spună dacă-și țin angajamentul

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.

Articole similare