Închide

Replica primarului: „Nimic nu e nou sub soare”. Nici demonstrația prefectului de pe șantierele de la liceul Eminescu și Școala Agârbiceanu

AdministrațieTop News by Actual de Cluj - sept. 09, 2015 0 585

Edilul Emil Boc spune că e la curent cu șantierele de la liceul Mihai Eminescu și școala Ion Agârbiceanu, lucrări de modernizare derulate de primăriei în cadrul unui proiect cu finanațare europeană în care e prins și liceul Avram Iancu. Constructorul Coldea Construcții e în insolvență însă s-a angajat să termine lucrările până în mai 2016, termenul de contract. Despre relocarea celor 30 de clase afectate de lucrări, edilul spune că s-a discutat cu Inspectoratul Școlar, conducerile școlilor și cu părinții pe tot parcusul lunii august, urmând ca săptămâna acesta să se ia decizia oficială ca acestea să fie primite să învețe la colegiul Anghel Saligny.
„Decizia era luată ca elevii afectați de la cele două unități de învățământ aflate în modenizare să fie relocați la colegiul Anghel Saligny, până la finalizarea șantierelor. Doar șantierele de la Mihai Eminescu și școala Ion Agârbiceanu au probleme. La liceul Avram Iancu care face parte din același proiect cu bani europeni, nu sunt. Constructorul Coldea Construcții care se ocupă de lucrările la cele două unități școlare cu probleme a intrat în insolvență după ce a câștigat lucrările prin licitație. Când am demarat acest proiect cu bani europeni, am discutat cu Inspetoratul Școlar și cu conducerile școlilor, inclusiv cu părinții și toți au fost de acord să demarăm șantierele și să folosim banii europeni care ne vin gratis. Aveam varianta, după ce Coldea Construcții a intract în insolvență, să reziliem contractul și să pierdem banii. În schimb, chiar dacă șantierele merg mai greu, au preferat să negociem un grafic de lucrări. Am primit angajamentul că se vor achita de lucrări până la termenul de contract, luna mai 2016”, a subliniat primarul Emil Boc.

De ce a intervenit prefetul pe șantierele primăriei

CITEȘTE ȘI 

Prefectul din Cluj inspectează șantiere la școli, se declară “neplăcut impresionat” de lucrările “deplorabile” și clădirile “devastate”

Prefectul Gheorghe Vușcan a efectuat o vizită fulger pe șantierele de la Eminescu și Agârbiceanu și a constatat că, la doar câteva zile înainte de începerea școlii, respectivele unități școlare arată „devastate”, clăririle nu au tavan și cei mai afectați sunt elevii. Primarul spune că vizita prefectului pe aceste șantiere nu reprezintă nimic nou sub soare. S-au plâns părinții? S-au plâns conducerile școlilor? Constructorul nu își face treaba?

CITEȘTE ȘI 

Trei școli intră în reabilitare pe bani europeni

„Întrebați-l pe prefect de ce a fost pe șantier. Nimic nu e nou sub soare. Sunt lucrări de 5-6 milioane de euro care vor aduce condiții de învățământ moderne în aceste școli. Când am început proiectul, Inspectoratul ne-a asigurat tot suportul pentru asigurarea unor condiții speciale pentru clasele afectate de șantiere. În august s-a stabilit ca acestea să fie relocate iar săptămâna aceasta se va lua decizia oficială. Părinții și direcorii au fost de acord. Nu văd de ce s-ar fi plâns prefectului mai ales că la începerea lucrărilor, în vara acestui an, și-au dat acceptul și știau că acestea vor fi terminate abia în 2016”, a mai spus primarul Emil Boc.

sursa foto: Institutia Prefectului-Județul Cluj (Facebook)

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare