Închide

Joc online cu milioane de jucători în lume, competiție la Cluj cu premii de mii de dolari

ActualitateEducaţieTop News by Actual de Cluj - sept. 10, 2015 0 377

Joc pe calculator cu milioane de jucători în întreaga lume, pe rețele virtuale, are competiție la Cluj, cu premii de mii de dolari.

Defense of the Ancients (DOTA) 2 adună pe serverele din toată lumea milioane de jucători, și programează la Cluj o competiție pentru echipele din România, la Dreamhack, festivalul de jocuri electronice organizat la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, cu premii de 5.000 de dolari.

Turneul începe cu două runde de calificări cu câte 32 de echipe fiecare, iar cele patru echipe finaliste se vor lupta pentru premii și titlul de campioană la DreamHack Cluj-Napoca 2015, între 29 octombrie și 1 noiembrie, la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca. Jocurile din prima rundă de calificări se dispută în 7 și 8 octombrie, iar a doua rundă – în 16 și 17 octombrie. Premiul I e de 2.500 de dolari, iar restul – 1.250 dolari și respectiv 750 de dolari. Și locul 4 e premiat, cu 500 de dolari.

DreamHack este cel mai mare festival digital din lume.  Început ca un simplu LANParty în 1994 în Suedia, în prezent se remarcă prin cele două ediții anuale la Jönköping: DreamHack Summer în iunie și DreamHack Winter în noiembrie. Evenimentele reprezintă o platformă pentru eSport incluzând și zone de divertisment.  DreamHack se mai organizează în Marea Britanie, Spania, Franța și România, în acest an la Cluj.

DOTA 2 a fost lansat oficial în 9 iulie 2013 și la această oră are nu mai puțin de trei milioane de jucători activi – iar producătorul spune că la două luni după lansare jocul asigura deja până la trei procente din traficul global de date pe Internet. Recordul – în februarie 2015, cu nu mai puțin de un milion de jucători simultani.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Tags