Închide

Trei școli intră în reabilitare pe bani europeni

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - iun. 07, 2015 1 621

Administrația locală a adjudecat licitația pentru modernizarea clădirilor în care funcționează liceele Avram Iancu, Mihai Eminescu și școala Ion Agârbiceanu. Contractele au fost câștigate de Ceconi care va reabilita prima din unitățile școlare, în timp de Coldea Contrucții se va ocupa de celelalte două. Per total lucrările adjudecate ajung la peste 37 milioane lei.
Asumat în 2009 de primărie, proiectul <<Educație la standarde europene în învățământul preuniversitar din municipiul Cluj-Napoca>> a intrat la finanțare, din fonduri europene, după cum au explicat reprezentanți ai instituției la finalul lui 2014.
Proiectul primăriei depus pentru a accesa fonduri europene implică amenajarea unei săli de sport la liceul Avram Iancu, concomitent cu amenajarea unui lift sau cu etajarea și demolarea parțială a unui corp de clădire, reabilitarea celor patru corpuri de clădire ale școlii Ion Agârbiceanu dar și lucrări similare la Liceul Mihai Eminescu plus extindera sălii de sport. Bugetul total aprobat în 2009 de primărie este de peste 56 de milioane de lei, din care finanțarea nerambursabilă este de 44,7 milioane de lei
În prezent primăria a finalizat licitația pentru execuția lucrărilor. Lucrările de la liceul Avram Iancu au fost atribuite firmei Ceconi pentru 6,8 milioane de lei în timp ce cele de la liceul Mihai Eminescu și Școala Ion Agârbiceanu au revenit societății Coledea Construcții pentru 12,1 milioane lei, respectiv pentru 19 milioane lei. Termenul de contract este de zece luni de la atribuirea acestuia.

Lucrările de modernizare la cel trei școli clujene vizează reabilitarea termică a acestora și creșterea eficienței energetice. Administrația locală mai are un proiect care vizează lucrări și la Colegiul Național „George Coşbuc” şi Liceul de Muzică „Sigismund Toduţă” pe fonduri elvețiene, proiect care deocamdată nu a primit undă verde la finanțare. Primarul Emil Boc a anunțat că, după semnarea contractelor cele trei școli urmează să intre în modernizare, în timp ce lucrările pe fonduri elvețiene nu au primit încă undă verde la finanțare.

Scrie un comentariu