Închide

Prefectul din Cluj inspectează șantiere la școli, se declară „neplăcut impresionat” de lucrările „deplorabile” și clădirile „devastate”

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - sept. 08, 2015 1 433

Cursuri între lavabile, scări și trafaleți – așa ar putea arăta începutul de școală în multe dintre unitățile de învățământ din Cluj-Napoca: mai e doar o săptămână până la începerea cursurilor, dar în multe școli mai e mult de lucru până ca reparațiile să fie gata. Prefectul din Cluj, ce a vizitat azi o parte dintre șantiere, se declară „neplăcut impresionat” de situația „deplorabilă” a unuia dintre șantiere.

Prefectul din Cluj, Gheorghe Vușcan, a vizitat azi unul dintre șantiere, cel de la liceul „Mihai Eminescu” din Cluj-Napoca, pentru a inspecta stadiul în care se află lucrările de reabilitare și modernizare a unității de învățământ. Lucrările la această școală fac parte dintr-un program mai amplu, în care au fost cuprinse și Școala Gimnazială „Ion Agârbiceanu” și Liceul Teoretic „Avram Iancu”. Investiția de la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” este însă în faza cea mai întârziată de execuție.
Prefectul Gheorghe Ioan Vușcan a fost neplăcut impresionat de situația deplorabilă a șantierului la numai o săptămână distanță de începerea anului școlar. Licitația – în valoare de peste 12 milioane de lei fără TVA pentru Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”  a fost câștigată de Coldea Construcții SRL. În plus, Vușcan s-a arătat „decepționat” de faptul că adevărații beneficiari, elevii, nu vor putea începe orele în clădirea aflată în șantier, despre care spune că arată ca „devastată”.
Starea lucrărilor este similară și la Școala Gimnazială „Ion Agârbiceanu”, unde licitația de peste 19 milioane de lei fără TVA a fost câștigată de aceeași societate constructoare.

 

Scrie un comentariu