Închide

Politician clujean, desemnat vicepreședinte al Camerei Deputaților

ActualitatePolitica by Actual de Cluj - sept. 06, 2016 0 591

În urma negocierilor politice, deputatul clujean Steluța Cătăniciu a fost desemnată vicepreședinte al Camerei Deputaților. Pe linie politică, Cătăniciu este prim-vicepreședintele grupului ALDE și mâna drepată a co-președintelui Călin Popescu Tăriceanu.  Nu cu mult timp înainte, aceasta a mai deținut funcția de chestor al Camerei Deputaților.

Începerea noii sesiuni parlamentare îi aduce deputatului clujean Steluța Cătăniciu cea mai importantă funcție din cadrul acestui for legislativ. În noua calitate de vicepreședinte,  Cătăniciu este din nou parte din Biroul Permanent al Camerei, alături de ceilalți trei vicepreșdinți, de patru secretari și de patru chestori. Desemnarea Steluței Cătăniciu în poziția de vicepreședinte este primul semn că liderii PSD mizează pe o alianță cu ALDE, în noua structură parlamentară care se va contrua după alegerile din această iarnă. Ocuparea acestei funcții reprezintă un real câștig politic nu doar pentru Cătăniciu, ci și pentru organizația ALDE Cluj, pe care aceasta o conduce.

Trebuie precizat că doar o parte dintre parlamentarii clujeni au reuşit să obţină poziţii cheie în noile structuri de conducere ale Senatului și Camerei Deputaților.  Astfel, Cornel Itu şi-a păstrat funcţia de vicelider al grupului parlamentar PSD din Camera inferioară a Parlamentului, în timp ce deputatul Mate Andras Levente a rămas pe poziţia de lider al grupului UDMR.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu