Închide

Poliția l-a prins pe suporterul care l-a lovit pe jandarm la meciul U -Hermannstadt. Acesta riscă ani grei de închisoare

ActualitateTop News by Actual de Cluj - iun. 11, 2019 1 366

Suporterul Universității Cluj care a aruncat cu un scaun din peluza Cluj Arena într-un jandarm iar lovitura a fost atât de puternică încât l-a umplut de sânge pe acesta și l-a făcut să-și piardă cunoștința, a fost prins în această dimineață de polițiști în Florești și riscă ani grei de pușcărie, pentru ultraj sub forma tentativei de omor.

E vorba de un tânăr de 27 de ani din Florești care acum are dosar penal pentru ultraj asupra unui jandarm aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu. „Conform probatoriului administrat, la data de 9 iunie a.c., cel în cauză, în timp ce se afla în tribuna stadionului unde se disputa meciul de fotbal dintre echipele ,,FC Universitatea Cluj-Napoca” și ,,FC Hermannstadt”, ar fi rănit un jandarm după ce ar fi aruncat cu un scaun înspre forțele de ordine. Persoana vătămată a suferit leziuni în zona capului, lovitura primită determinând prăbușirea acestuia la pământ, în stare de inconștiență”, explică polițiștii care instrumentează cazul.
Imediat după incident, polițiștii au început să identifice toate persoanele implicate și au întocmit documente de constatare. Inițial, la nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca a fost înregistrat un dosar penal privind comiterea infracțiunii de ultraj; ulterior cauza a fost preluată de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj, cercetările continuând pentru comiterea infracțiunii de ultraj sub forma tentativei la infracțiunea de omor. Acesta a fost identificat ieri iar procurorii au emis un mandat de aducere; inițial suporterul a fost cercetat pentru ultraj dar urmare a investigațiilor medicale ale jandarmului umplut de sânge încadrarea s-a schimbat în ultraj în forma tentativei de omor. Acesta a fost depistat azi în Florești și dus la Parchet pentru continuarea cercetărilor.

Polițiștii consultați de actualdecluj.ro spun că ultrasul din Florești riscă ani grei de pușcărie: tentativa de omor se pedepsește cu închisoare între 10 și 20 de ani dar pentru că victima a fost un jandarm în exercitarea atribuțiilor de serviciu fapta devine ultraj iar pedeapsa se majorează cu jumătate – aceasta înseamnă o pedeapsă cu închisoarea de cel puțin 15 ani pentru ultraj sub forma tentativei de omor. „A aruncat scaunul cu intenția de a lovi. Avea capacitea de a înțelege și a prevedea că acest scaun poate lovi un om într-o zonă vitală și să-i suprime viața. Cu toate acestea a aruncat scaunul, deci și-a asumat urmările gestului. E un obiect cu greutate, o forță, de la o anumită distanță, a putut să prevadă că poate pune în pericol viața sau să o chiar suprime”, a explicat un polițist pentru actualdecluj.ro.

Citește și:

Incidente la U-Hermannstadt. Un jandarm a fost lovit și a fost dus cu ambulanța

Jandarmul lovit la meciul „U” Cluj – Hermannstadt e la terapie intensivă. Diagnostic: traumatism cranio-cerebral de grad 1. Agresorul riscă pușcăria

Un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare