Închide

PNL: primăria îşi fură căciula şi construieşte după bunul plac

Administrație by Luminiţa Silea - apr. 28, 2014 0 367

Nici măcar administraţia locală nu mai respectă legea şi se complace în urbanismul deşănţat din oraş. Primăria lucrează fără panou de şantier şi fără autorizaţie, cu o firmă de casă, au acuzat  consilierii locali PNL. Totul se întâmplă pe Eremia Grigorescu, unde au  început lucrări la fosta grădină de vară Hoia, recent preluată de serviciul cantina primăriei. Consilierii vor sesiza Inspecţia de Stat în Construcţii.

cantina

Consilierii PNL au cerut administraţiei locale să se amendeze şi să intre în legalitate în ceea ce priveşte lucrările pe care le efectuează firma Servinstal,  pe strada Eremia Grigorescu la imobilul în care a funcţionat fosta grădină de vară Hoia. „Nu există autorizaţie de construire, nu există plăcuţă de şantier, nu se ştie când au început lucrările. Cert este că lucrează o firma (Servinstal- n.red.), însă nu se ştie care este baza legală deoarece nu s-a organizat nicio licitaţie. Am încercat să vedem exact ce lucrări se fac acolo, însă ni s-a trântit uşa în nas”, a declarat  consilierul local PNL Doru Stoica. Grupul PNL din Consiliul Local a anunţat că va face o sesizare la Inspecţia de Stat în construcţii şi a cerut administraţiei locale să intre în legalitate.

Servinstal Import Export este deţinută de Pintican Ioan şi a mai deţinut contracte cu primăria clujeană. În perioada 2009-2012 s-a ocupat de întreţinera fântânilor şi cişmelelor din municipiu şi a avut contracte de peste 800.000 de lei cu primăria clujeană. De asemenea, a lucrat şi pe partea de reparaţii la şcoli, pe contracte de sute de mii de lei. Firma a avut, conform ultimului bilanţ, o cifră de afaceri de peste 2,7 milioane de lei şi un profit de peste 869.000 lei realizat cu 26 de salariaţi. În 2013, Serinstal a mai parafat un contract pentru urgenţele la şcoli cu primăria Cluj-Napoca.

Fosta grădină de vară Hoia de pe starda Eremia Grigorescu nr. 134 a fost predată serviciului cantină a primăriei pentru a deschide o unitate cu autoservire pe modelul cantinei din Someşeni,  care să deservească pensionarii din cartierul Grigorescu. După cum s-a discutat în Consiliul Local a fost vorba despre o promisiune electorală făcută în timpul mandatului de primar a lui Radu Moisin.

Şeful Serviciului Cantină, Gheorghe Vişan, a precizat că imobilul de pe Eremia Grigorescu este foarte regradat şi are nevoie de lucrări de intervenţie serioase -cornişa este distrusă, pereţii au infiltraţii şi că are nevoie de un proiect de amenajare. Vişan explica să prioritar pentru serviciul pe care îl conduce este deschiderea unităţii de catering pentru elevi de pe starda Avram Iancu.

Reprezentanţii Biroului Mass media al primăriei au confirmat că la clădirea de pe Eremia Grigorescu se efectuează lucrări, iar firma care le operează este  Servinslal. Potrivit structurii, firma este în contract cu primăria (acordcadrul încheiat în 2013 pentru repararea imobilelor din patrimonial primăriei, adică  reparaţii curente, contract de peste 6 milioane de lei împărţit între mai multe societăţi – Canion Impex, Rombianca Prestcom, Servinstal Import Export, Novas Construct Consulting şi Construcţii SRL). “Acordul cadrul este încheiat pe reparaţii curente, nu pe lucrări de urgenţă la şcoli. Servinstal a câştigat acordul cadrul cu preţul cel mai mic. Pentru lucrările de pe Eremia Grigorescu nu este nevoie de autorizaţie de costruire pentru că este vorba despre reparaţii curente – igienizare, lucrări la învelitoare, zugrăveli pereţi, lucrări tâmplărie”, au menţionat reprezentanţii Biroului Mass media.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.

Articole similare