Închide

Pivariu: A fost predat amplasamentul pentru Spitalul Regional de Urgență/ Constructorul va lucra, în special, pe timp de noapte

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - apr. 18, 2024 0 239

𝐈̂𝐧𝐜𝐞𝐩 𝐥𝐮𝐜𝐫𝐚̆𝐫𝐢𝐥𝐞 𝐥𝐚 𝐜𝐨𝐧𝐬𝐭𝐫𝐮𝐢𝐫𝐞𝐚 𝐒𝐩𝐢𝐭𝐚𝐥𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐑𝐞𝐠𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥 𝐝𝐞 𝐔𝐫𝐠𝐞𝐧𝐭̦𝐚̆ 𝐂𝐥𝐮𝐣, după ce, în 18 aprilie,
a fost predat amplasamentul către constructor pentru începerea lucrărilor.

Primarul din Florești, Bogdan Pivariu, a anunțat că s-a stabilit ca executantul să lucreze, î𝐧 𝐬𝐩𝐞𝐜𝐢𝐚𝐥 𝐩𝐞 𝐭𝐢𝐦𝐩 𝐝𝐞 𝐧𝐨𝐚𝐩𝐭𝐞, 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐞𝐟𝐢𝐜𝐢𝐞𝐧𝐭𝐢𝐳𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐨𝐩𝐞𝐫𝐚𝐭̦𝐢𝐮𝐧𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐬̦𝐢 𝐫𝐞𝐝𝐮𝐜𝐞𝐫𝐞𝐚 𝐝𝐢𝐬𝐜𝐨𝐧𝐟𝐨𝐫𝐭𝐮𝐥𝐮𝐢 în 𝐭𝐫𝐚𝐟𝐢𝐜.

Contractul de lucrări din această etapă cuprinde, potrivit lui Pivariu, organizarea de șantier, lucrări pregătitoare și împrejmuire; excavare grosieră de aproximativ 180.000 mc; lucrări de protejare a săpăturii, inclusiv pereți mulați; lucrări de fundații speciale, dar și lucrări de deviere a utilităților.

Durata de execuție a acestor etape este de 8 luni, începând chiar de azi.

“Suntem entuziasmați de acest proiect care va aduce beneficii semnificative comunității noastre. Vă mulțumim pentru susținere și vă vom ține la curent cu evoluția lucrărilor”, a mai arătat Pivariu.

Ubitech Construcții a fost desemnat câștigător al licitației de peste 52,2 milioane lei fără TVA pentru primele lucrări la Spitalul Regional de Urgență Cluj care va fi construit în Florești.

vezi și:

Contractul pentru primele lucrări la Spitalul Regional de Urgență Cluj a fost atribuit/Câștigătorul, antreprenorul român Ubitech Construcții, va avea la dispoziție 8 luni pentru finalizarea lucrărilor, arată primarul din Florești, Bogdan Pivariu

Spitalul Regional de Urgență Cluj presupune o investiție de aproape 700 de milioane de euro pentru 849 de paturi, la cât a fost capacitat obiectivul. Potrivit proiectului, spitalul va avea o suprafață construită totală de 184.013 mp, din care 176.638 clădirea principală, structurată pe 8 niveluri S+P+5E+Eth, heliport. Suprafața terenului pe care va fi construit viitorul spital este de peste 14 hectare.

Costurile pentru realizarea Spitalului de Urgență din Cluj s-au majorat  cu aproape 1 miliard de lei, de la 2,6 miliarde de lei în 2019, la 3,4 miliarde de lei (700 de milioane de euro) în 2023.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare