Închide

Condamnare definitivă pentru fostul primar din Baia Mare Cătălin Cherecheș condamnat la Cluj pentru corupție, azi Curtea de Apel Cluj i-a respins ultima cale de atac, o contestație pentru anularea condamnării

Actualitate by Actual de Cluj - apr. 18, 2024 0 126

Condamnare definitivă pentru fostul primar din Baia Mare Cătălin Cherecheș condamnat la Cluj pentru corupție, azi Curtea de Apel Cluj i-a respins ultima cale de atac, o contestație pentru anularea condamnării.

Curtea de Apel Cluj a respins azi ca neîntemeiată contestația lui Cherecheș, și a respins o cerere a lui Cherecheş în legătură cu termenul de prescripţie în cazul infracţiunii de care este acuzat.

”Solutia pe scurt:

În temeiul art. 475 Cod procedură penală, respinge cererea contestatorului C.C. de sesizare a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în vederea pronunţării unei hotărâri prealabile pentru dezlegarea chestiunii de drept invocate cu privire la momentul de la care începe să curgă termenul de prescripţie a răspunderii penale în cazul infracţiunii unice de luare de mită prevăzute de art. 289 Cod penal, în ipoteza în care sunt realizate, la date diferite, mai multe modalităţi alternative ale elementului material.

În temeiul art. 432 Cod procedură penală, respinge ca neîntemeiată contestaţia în anulare formulată de contestatorul-condamnat C.C., împotriva deciziei penale nr. 1704/A/24.11.2023, pronunţată de Curtea de Apel Cluj în dosarul nr. 2537/117/2016.

În temeiul art. 275 alin. (2) C.pr.pen., obligă contestatorul la plata către stat a sumei de 800 lei, cu titlul de cheltuieli judiciare. Definitivă.

Pronunţată azi, 18 martie 2024, prin punerea la dispoziţia contestatorului şi a procurorului, prin mijlocirea grefei Curţii. . . . . În baza art. 278 C.pr.pen., admite sesizarea din oficiu și dispune îndreptarea erorii materiale strecurate în minuta Deciziei penale nr. 620/A/18.04.2024 a Curţii de Apel Cluj, cu privire la luna pronunţării, în sensul că se va reţine corect în cuprinsul acesteia „aprilie” în loc de „martie”. Prezenta face parte integrantă din minuta Deciziei penale nr. 620/A/18.04.2024 a Curţii de Apel Cluj.

În baza art. 278 alin. 3 Cod pr.pen., despre îndreptarea efectuată se va face mențiune și la sfârșitul actului corectat. Definitivă”, e soluția Curții de Apel.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare