Închide

Bicicliștii din Cluj nu se lasă, organizează sâmbătă a nu mai puțin de a 169-a ediție a Marșului Bicicliștilor Clujeni, care are loc încă din 2007

Actualitate by Actual de Cluj - apr. 18, 2024 0 72

Bicicliștii din Cluj nu se lasă, organizează sâmbătă a nu mai puțin de a 169-a ediție a Marșului Bicicliștilor Clujeni, care are loc încă din 2007.

Marșul, în ediția sa lunară, are loc sâmbătă cu pornire la ora 10 din piața Unirii. ”Sunt bineveniți orice locuitori ai zonei metropolitane clujene care au bicicletă în bună stare tehnică și echipată conform legislației rutiere. Participanții sub 16 ani trebuie să poarte casca, așa cum prevede actuala legislație”, transmit organizatorii, Clubul de Cicloturism Napoca. ”Este o nouă ocazie de întâlnire, cunoaștere și pedalare în comun a bicicliștilor clujeni, dar mai ales o ocazie de a reaminti autorităților locale, publicului și presei de nevoia promovării utilizării bicicletei ca mijloc cotidian de transport în oraș, componenta esențială a mobilității urbane durabile și alternativă viabilă la transportul automobilistic, alături de transportul în comun și deplasarea pietonală”.

Participanții își exprimă din nou îngrijorarea față de lipsa sau inadecvarea dezbaterilor publice a planurilor de noi infrastructuri de biciclete și față de calitatea redusă a majorității pistelor de biciclete mai vechi și mai noi, existând uneori deficiențe calitative grave la noile piste sau rastele și menținându-se nerezolvate unele probleme la pistele vechi, de la lățimea insuficientă la lipsa de continuitate, de la marcaje și indicatoare rutiere lipsă, la cele neclare sau greșit amplasate, ce pun în pericol bicicliștii și alți participanți la traficul rutier.

Durata estimată a traseului e de aproximativ o oră și jumătate iar traseul este un circuit în zona centrală și cartierul Andrei Mureșanu, prin Bună Ziua, Europa, Zorilor și Hasdeu, cu lungime de aproximativ 17 kilometri și diferență de nivel de aproximativ trei sute de metri.
Traseu propus: Piața Unirii – bd. Eroilor – piața Avram Iancu – piața Ștefan cel Mare – str. M.Lehrer – str. A.Muresanu – str. Brașov – str. I.Vulcan – str. N.Iorga – str. A.Francu – str. Predeal – str. Ponorului – str. Prislop – str. C.Nottara – str. Hajnal Imre – str. N.Draganu – str. W.A.Mozart – str. A. Marino – str. Bună Ziua – str. G.Moisil – str. Ep.Marton Aron – str. E.Ionesco – str.N.Steinhardt – str. C. Turzii – str. Al.Russo – str. E.Ionesco – str. Kos Karoly – Cl.Turzii – str.M.Romanu – str. Macesului – str. Trifoiului – str. V.Conta – str. J.Fadrusz – str. Hajnal Imre – str. C. Nottara – str.K.Mikszath – str. E.Murgu – str. Plaiuri – str. Bradutului – CaleaTurzii – str. Meteor – str. Lunii – str. Viilor – str. Zorilor – str. Colibița – str. Prunilor – str. Mărginașă- str. B.P.Hasdeu – str.Piezișă – complex Hasdeu – str. Clinicilor – p-ta L. Blaga – str. Napoca – p-ta Unirii.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare