Închide

Contractul pentru primele lucrări la Spitalul Regional de Urgență Cluj a fost atribuit/Câștigătorul, antreprenorul român Ubitech Construcții, va avea la dispoziție 8 luni pentru finalizarea lucrărilor, arată primarul din Florești, Bogdan Pivariu

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - dec. 14, 2023 0 1099

Ubitech Construcții a fost desemnat câștigător al licitației de peste 52,2 milioane lei fără TVA pentru primele lucrări la Spitalul Regional de Urgență Cluj care va fi construit în Florești. Potrivit primarului Bogdan Pivariu, contractul va putea fi semnat în termen de 10 zile, dacă nu vor fi contestații.

„Contractul implică  lucrări de organizare de șantier, excavare grosieră a pământului, devierea rețelelor de utilități și amenajarea căilor temporare de acces precum și construcția unei incinte etanșe de pereți mulați și ziduri de sprijin din piloți forați. Termenul pentru realizarea acestor lucrări este de 8 luni, de la emiterea ordinului pentru începerea acestora”, arată primarul Bogdan Pivariu.

Ubitech Construcții a fost înființată în 2015 și este o companie cu capital integral românesc și este controlată de Cătălin Podaru, acționar și la compania de inginerie civilă Leviatan Design care a câştigat, în calitate de lider de asociere, contractul pentru prima etapă din modernizarea Unităţii Militare Câpia Turzii. Modernizarea Unităţii Militare de la Câmpia Turzii este un proiect cu o valoare totală de peste un miliard de lei, pentru realizarea infrastructurii în cadrul cazarmei militare. Ubitech Construcții a avut în 2022 o cifră de afaceri de peste 257 de miloane lei și un profit de peste 20 de miloane lei, realizat cu 75 de angajați.

Spitalul Regional de Urgență Cluj presupune o investiție de aproape 700 de milioane de euro pentru 849 de paturi, la cât a fost capacitat obiectivul. Potrivit proiectului, spitalul va avea o suprafață construită totală de 184.013 mp, din care 176.638 clădirea principală, structurată pe 8 niveluri S+P+5E+Eth, heliport. Suprafața terenului pe care va fi construit viitorul spital este de peste 14 hectare.

Costurile pentru realizarea Spitalului de Urgență din Cluj s-au majorat  cu aproape 1 miliard de lei, de la 2,6 miliarde de lei în 2019, la 3,4 miliarde de lei (700 de milioane de euro) în 2023.

Majorările au fost generate de creșterea prețurilor la materiale sau energie pe fondul conflictului din Ucraina, dar și de modificări în cadrul proiectului cu ar fi: adăugarea adăpostului de protecție civilă ALA; creșterea înălțimii clădirii; schimbarea sistemului structural; schimbarea poziției heliportului pe acoperișul etajului 5; prevederea unor scări suplimentare pentru evacuare în caz de incendiu, respectiv a unor elevatoare; modificarea lățimii ușilor în interiorul unităților de spitalizare, de la 110 cm la 120 cm; adaptări rezultate în urma pandemiei COVID: clădirea principală (compartimentări de separare suplimentare); clădiri adiționale (containere); schimbarea destinației unor secții/departamente/laboratoare/zone tehnice și repoziționarea/recompartimentarea acestora; prevederea unor spatii tehnice exterioare, subterane si supraterane (sistem de fundare și structură de rezistență); modificarea poziției unor clădiri anexe; îmbunătățirea distribuției agentului termic pentru încălzire/ răcire; prevederea unor structuri subterane noi.

Investiția ar urma să se realizeze în 48 de luni, finanțarea obiectivului urmând să fie realizează din fonduri externe nerambursabile, de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Sănătății, precum și din alte surse legal constituite, în limita sumelor aprobate anual cu această destinație, conform programelor de investiții publice aprobate potrivit legii.

Detaliile proiectului pot fi consultate accesând link-ul următor https://spitalregionalcluj.ro

foto> simulari proiect Sptal Regional de Urgență Cluj (https://spitalregionalcluj.ro)

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare