Închide

Peste 780.000 lei pentru întreținerea gazonului stadionului Cluj Arena. Ofertant este firma care s-a ocupat și în anii trecuți de activitate

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - apr. 04, 2022 0 302

Tot firma Eco Garden Construct a depus singura ofertă la licitația Consiliului Județean de 782.000 lei fără TVA pentru serviciile de mentenanță și întreținere a gazonului și spațiilor verzi de pe stadionul Cluj Arena. În prezent, licitația  se află în faza de evaluare a ofertei financiare. Media locală a scris că tocmai acest contract derulat de Eco Garden Construct cu forul județean a fost cel care a propulsat societatea să se ocupe de întreținerea spațiilor verzi din Cluj-Napoca, în baza unui acord cadru încheiat anul trecut cu Primăria (estimat la peste 188 de milioane lei, 4 ani și 3 loturi – Cluj Est, Cluj vest plus Cimitirele).

 

Licitația organizată de Consiliul Județean pentru întreținerea gazonului stadionului Cluj-Arena a fost estimată la 575.600 –  782.000 lei fără TVA pe un an de zile, bani care cuprind atât mentenanța cât și valoarea materialelor necesare serviciilor de întreținere. Potrivit caietului de sarcini, contractul mai poate fi prelungit cu 4 luni. La procedură s-a depus o singură ofertă de către Eco Garden Construct în tandem cu Electrogrup. În prezent, licitația se află în faza de evaluare financiară a ofertei. Criteriul de adjudecare este prețul cel mai scăzut. 

„Valoarea estimată ( valoarea materialelor si a serviciilor ) pentru perioada mai 2022 până la data de 31.12.2022 este de 575.600,00 lei fără TVA şi reprezintă valoarea prezentei proceduri (în funcţie de care se vor elabora şi evalua ofertele), iar valoarea estimată pentru perioada inclusiv suplimentara, respectiv perioada mai 2022 – aprilie 2023 este de 782.000,00 lei fără TVA şi reprezintă valoarea estimată ce conţine şi valoarea posibilelor suplimentări a serviciilor, conf. art. 165 din HG 395/2016. Dreptul autorităţii contractante de a opta pentru suplimentarea cantităţilor de servicii este condiţionat de existenţa resurselor financiare alocate cu această destinaţie conf. art. 165 din HG 395/2016. Valoarea estimată a serviciilor de mentenanţă şi întreţinere este de 51.600,00 lei, fără TVA, pe lună, iar valoarea estimată a materialelor (produse) intretinere /reparații gazon/sistem încălzire și irigat gazon este de 162.800,00 lei, fără TVA. Beneficiarul nu are obligația să achiziționeze toate materialele ofertate în caietul de sarcini, acestea urmând a fi achiziționate în functie de necesitate. Ofertanții vor ține cont la intocmirea ofertelor de valorile estimate pentru mentenanta si respectiv materiale, acestea neputând fi depășite”, a arătat Consiliul Județean în cadrul prcedurii.

(sursa: caiet sarcini lictație întreținere gazon Cluj Arena, SEAP)

Recent, Eco Garden Construct și-a adjudecat contractul pentru întreținerea spațiilor verzi din Cluj-Napoca scos la licitație de Primărie (estimat la peste 188 de milioane lei, 4 ani și 3 loturi – Cluj Est, Cluj vest plus Cimitirele).

Presa locală a arătat că firma a putut câștiga respectivul contract grație activității de întreținere a gazonului stadionului Cluj Arena prestată pentru Consiliul Județean.

Potrivit gazetadecluj.ro, contractele pe care cei de la Eco Garden Construct le-au prezentat la capitolul experiență similară (în cadrul licitației Primăriei pentru întreținerea spațiilor verzi) sunt cele câștigate de la CJ Cluj pentru întreținerea gazonului de pe Cluj Arena. „În luna august, CJ Cluj a încheiat un contract de 391.655 de lei, fără TVA, cu Eco Garden Construct care se obligă să dea cu îngrășământ și să tundă gazonul de pe Cluj Arena. În 2020  CJ Cluj a prelungit contractul mai vechi încheiat cu firma Eco Garden, valoarea actului adițional încheiat fiind de 359.993 de lei, fără TVA. În 2019, Contractul ”Servicii de mentenanţă şi întreţinere pentru gazonul Stadionului Cluj Arena” a fost atribuit acestei firme pentru suma de 238.649 lei, fără TVA. În septembrie 2018 și ianuarie 2019, CJ Cluj a plătit pentru întreținerea Gazonul de pe Cluj Arena peste două milioane de lei firmei Eco Garden, patronată și administrată de Mircea Bujor Crăciun. De asemenea, firma lui Crăciun a primit contractul pentru gazonul de pe stadionul din Craiova. În rest, majoritatea lucrărilor făcute de firmă sunt pentru amenajarea de curți și grădini particulare”, arată sursa menționată.

Vezi și: De la gazonul de pe stadion, pe „verdele” din tot Clujul pentru 120 de milioane lei. Primăria are firmă nouă care va întreține zonele verzi și cimitirele din oraș

Despre Eco Garden Construct, gazetadecluj.ro mai arată că cea mai mare cifră de afaceri din ultimii ani a fost de 9,5 milioane lei, deci de 11 ori mai mică decât valoarea lucrărilor contractate de la municipalitate pentru zonele verzi din Cluj-Napoca. Potrivit exigențelor din noul contract, firma trebuie să aibă cel puțin 80 de muncitori/per lot plus încă 50 pentru activitatea din cimitire. În ultimele date raportate la finanțe, societatea figurează cu 35 de angajați.

Societatea Eco Garden Construct e controlată de Mircea Crăciun. Acesta a avut în ultimii ani o serie de ieșiri în spațiul public, fie pozându-se cu primarul Emil Boc și copacii pe care firma i-a furnizat și plantat pe strada Napoca (în cadrul proiectului de modernizare cu fonduri europene), fie pronunțându-se cu privire la teii de pe strada Kogălniceanu din Cluj-Napoca. Crăciun a reușit să provoace un uriaș scandal după ce a anunțat că, de fapt, teii din zona centrală a Clujului, de pe o stradă emblematică a orașului vor fi relocați. Ulterior, Crăciun a spus că declarațiile sale au fost scoase din context și că nu se va atinge de teii de pe Kogălniceanu.

Vezi și: Detalii: UPDATE Scandalul teilor din centrul Clujului. Firma „de casă” a Primăriei are un punct de vedere diferit față de păstrarea teilor: sunt alergeni și nu se mai folosesc în UE

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare