Închide

Percheziții la penitenciarul Gherla și în alte nouă închisori într-un dosar de trafic de droguri, băgau drogurile în închisoare prin scrisori

Actualitate by Actual de Cluj - iun. 17, 2022 0 81

Percheziții la penitenciarul Gherla și în alte nouă închisori într-un dosar de trafic de droguri.

Astăzi procurorii DIICOT și ofițerii de poliție judiciară au efectuat 27 percheziții domiciliare în judeţele Prahova, Dâmboviţa şi Brăila și în municipiile Bacău, Piatra Neamț și Roman, precum şi în zece penitenciare – Bacău, Miercurea Ciuc, Giurgiu, Galaţi, Gherla, Oradea, Brăila, Craiova, Drobeta Turnu Severin şi Poarta Albă, în vederea destructurării unor grupări infracționale specializate în săvârșirea infracțiunii de efectuare, fără drept, de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive și trafic de droguri de mare risc. În cauzele aflate pe rolul celor două structuri fac cercetări cu privire la introducerea în penitenciare a substanțelor susceptibile de a avea efecte psihoactive şi drogurilor de mare risc. Acestea erau impregnate în scrisori şi expediate pe numele unor deținuți. Odată introduse în spaţiile de detenţie, scrisorile erau porţionate şi apoi vândute altor deținuți.

La audieri au fost duse zece persoane. La percheziții anchetatorii au găsit bani – peste 20.000 de lei și 7.300 de euro, dar și telefoane mobile, coli A4 impregnate cu substanțe cu efect psihoactiv, precum și formulare tipizate pentru transfer sume de bani. Șase inculpați au fost reținuți, urmând să fie sesizate instanțele de judecată cu propunerea de luare a măsurii arestului preventiv față de opt inculpați , dintre care patru sunt arestați preventiv în alte cauze.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu