Închide

Pe repede înainte. Dezinfecție de mântuială în Cluj?

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - apr. 01, 2020 0 1598

Un video postat de radioeuropalibera.org arată că marea operațiune de dezinfecție de la blocurile de locuințe din Cluj-Napoca care a debutat încă din 31 martie este departe de pretențiile și de dezideratul de eficiență anunțat de primarul Emil Boc.

Deși Boc a anunțat că operațiunea se va derula în prezența reprezentanților Asociației de locatari, cu anunțarea prealabilă a oamenilor tocmai pentru a nu ieși timp de două ore din case, cei care derulează operațiunea pun în același timp cu acțiunea și afișele prin care, practic, se exonerează de răspundere. „Autoritățile lipesc anunțul în același timp cu operațiunile de dezinfecție, cu toate că locatarii nu ar trebui să circule timp de minimum două ore pe casa scării după efectuarea acțiunii, iar pentru cardiaci și astmatici circulația este interzisă pentru patru ore”, au semnalat cei de la Radio Europa Liberă.

În 30 martie, consilierii locali au aprobat o rectificare de buget de peste 18,7 milioane lei din care 7 milioane lei s-au direcționat pentru realizarea acțiunilor de dezinfecție și montarea de dezinfectant la blocurile de locuințe din Cluj-Napoca (așa cum s-a impus prin ordonanță militară de către Guvern pentru toate localitățile din țară).

La Cluj-Napoca, Boc a spus că se vor dezinfecta peste 5800 de blocuri, câte există în oraș și că pentru o astfel de operațiune este nevoie, după cum i-ar fi comunicat firma care se ocupă, de 8-10 zile. O singură acțiune costă potrivit primarului circa 1 milion de lei iar edilul a anunțat că e de preferat ca în oraș să se dezinfecteze toate blocurile o dată pe săptămână. Cu acestă directivă, angajații Coral (firma care a câștigat și noul contract de dezinsecție, deratizare și dezinfecție a Clujului pe următorii 8 ani la valoarea de 8 milioane de euro) cu reprezentanții Primăriei au luat-o pe repede înainte în cartierul Mănăștur unde s-au făcut deja acțiuni. Cei de la Coral intră și fac acțiunea, cei de la Primărie aleg blocurile, apoi se lipește anunțul, se recepționează pe hârtie și gata, treaba a mers. Cel puțin asta arată video-ul.

Vezi aici ce a anunțat Boc: Începe marea dezinfectare a blocurilor din oraș. Ce a anunțat Boc

Primăria plătește aproape 8 milioane de euro pentru „țânțarii, șobolanii și căpușele” Clujului

În fiecare zi, pe site-ul Primăriei se anunță care sunt blocurile unde se va face dezinfecția. Dezinfecția se va face pe casa scărilor, lifturi și în alte spații comune, în intervalul orar 9.00-17.00, potrivit site-ului Primăriei. Tot aici se arată că este vorba despre mai puține blocuri,”3795 de blocuri care au cel puțin 6 apartamente (din care 2030 blocuri au minim 20 de apartamente)”.

De fapt, Primăria e cea care a cerut afișe lipite la intrările în bloc după acțiune și nu înainte, așa cum ar fi normal.

„De asemenea, conducerea asociațiilor de proprietari unde se vor desfășura aceste acțiuni va fi anunțată cu o zi înainte cu privire la intervalul orar, modul de desfășurare a acțiunii, date referitoare la substanța folosită etc. Asociaţiile de proprietari vor comunica tuturor locatarilor informaţiile transmise de către reprezentanţii Primăriei. După realizarea acţiunilor de dezinfecţie, prestatorul de servicii va afişa la intrarea în bloc un anunţ care cuprinde tipul de acţiuni desfăşurate şi instrucţiunile de urmat după încheierea acestora. Monitorizarea desfășurării acestei activități se va face de către reprezentanți ai Primăriei, care vor însoți echipele prestatorului de servicii și vor efectua recepția lucrărilor”, se mai arată pe site-ul Primăriei.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu