Închide

Începe marea dezinfectare a blocurilor din oraș. Ce a anunțat Boc

ActualitateAdministrațieTop News by Luminiţa Silea - mart. 30, 2020 0 611

Bugetul orașului a fost rectificat în urma unei ședințe în format videocoferință pentru a se aplica măsurile dispuse prin ordonanțele militare, inclusiv ultima dispoziție prin care autoritățile locale au primit sarcina de a dezinfecta blocurile de locuințe din oraș și a asigura recipiente cu dezinfectant la fiecare scară de bloc.

Rectificarea de buget a fost în valoare de 18,8 milioane lei din care 9,3 milioane lei vin de la Ministerul Sănătății și sunt pentru acoperirea cheltuielilor persoanelor aflate în carantină din Municipiul Cluj-Napoca.

Restul sumei de 9,5 milioane de lei urmează să acopere pentru următoarea lună, după cum a spus Boc, realizarea acțiunilor de dezinfecție și montarea de dezinfectant la blocurile de locuințe din Cluj-Napoca ( 7 milioane lei), cazarea personalului medical din Spitalul Clujana (500.000 lei), achiziția de materiale de protecție și echipamente tot la Spitalul Clujana (1 milion lei) și achiziția de pachete alimentare pentru Direcția de Asistență Socială (1 milion lei).

Consilierii locali au aprobat rectificarea în unanimitate.

Potrivit primarului, o singură acțiune de dezinfecție la cele peste 5800 de blocuri (2030 cu cel puțin 20 ap, 3795 cu minimum 6 apartamente) din oraș costă 1 milion de lei și necesită mai bine de o săptămână pentru a se realiza la toate obiectivele. „Ideal este să se facă cel puțin o dată pe săptămână. „Dezinfecția începe cu cartierele mari ale orașului. Ca să fie eficientă, recomandarea este ca oamenii să stea în case minimum două ore”, a spus primarul. Acțiunile vor începe din 31 martie iar asociațiile unde se va derula dezinfecția vor fi notificate, sunate și se va anunța programul și pe site-ul Primăriei, în așa fel încât la fiecare acțiune să participe și un reprezentant al Asociației de Proprietari.

În ceea ce privește montarea dispozitivelor de dezinfectant și asigurarea acestuia, o echipă condusă de viceprimarul Dan Tarcea face eforturi pentru cumpărarea lor. Primarul a spus că nu se găsesc recipiente, dar că se caută soluții.  „Tot de mâine vom realiza și această prevedere din ordonanța militară. Primăria va pune la dispoziție dispozitivul și dezinfectantul asociației iar ei îl vor monta unde consideră”, a mai spus primarul.

 

 

 

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.