Închide

„Un Singur Cluj.” Inițiativa din Transilvania împotriva coronavirusului

ActualitateTop News by Actual de Cluj - mart. 30, 2020 1 1076

Cele mai importante festivaluri și evenimente din Cluj, alături de 50 de organizații locale și administrația publică, lansează unsingurcluj.ro, platforma online pentru sincronizarea eforturilor județului în lupta cu coronavirusul.

„Proiectul își propune să continue acțiunile de strângere de fonduri, fonduri pe care să le pună la dispoziția spitalelor din județ, a instituțiilor publice și a inițiativelor civice din Cluj. Nevoile identificate vor fi listate în funcție de priorități, urmărind ca toate instituțiile și inițiativele civice să fie susținute și intervenția să fie una cât mai rapidă. Sunt vizate, cu precădere, achiziții de echipamente și materiale medicale, dar și finanțarea unor demersuri sociale atât de necesare în această perioadă”, arată inițiatorii.

Platforma permite publicului și companiilor donații directe ce vor fi, apoi, redirecționate în funcție de nevoile actualizate la zi. Cea mai simplă metodă este achiziționarea „biletelor de solidaritate”, cu valoare fixă de 10, 50 sau 100 de lei. Orice companie sau organizație care a demarat, deja, strângeri de fonduri pentru echipamente medicale, dar pe care nu au reușit să le achiziționeze încă, pot să se alăture proiectului pentru ca banii să fie folosiți.

De asemenea, prin unsingurcluj.ro, inițiatorii pun la dispoziția spitalelor, instituțiilor publice și inițiativelor civice resurse logistice, creative și umane ale festivalurilor și evenimentelor clujene, ale diverșilor producători sau ale furnizorilor de servicii în acțiunile împotriva epidemiei de coronavirus.

„Pentru a asigura o conectare rapidă a nevoilor urgente cu sursele de finanțare și cu resursele disponibile, echipe din Primăria Cluj-Napoca, Consiliul Județean și Instituția Prefectului lucrează îndeaproape cu echipele evenimentelor și cu reprezentanții inițiativelor publice implicate”, arată inițiatorii „Un Singur Cluj”.

UnSingurCluj.ro: Clujul strânge rândurile în lupta împotriva coronavirus Deja, cu sprijinul acestui proiect, începând…

Publicată de Emil Boc pe Luni, 30 martie 2020

Platforma „Un Singur Cluj” este inițiată de către festivalurile Electric Castle, Jazz in the Park, Street Food Festival, TIFF și Untold, organizațiile Centrul Cultural Clujean și Asociația pentru Relații Comunitare, împreună cu Primăria, Consiliul Județean și Instituția Prefectului Județului Cluj. Alte 50 de organizații clujene s-au alăturat deja demersului, care este deschis în continuare tuturor celor interesați să contribuie.

Un comentariu

  1. E foarte bună inițiativa de a strânge fonduri. Dar banii nu ar trebui pur și simplu lăsați la dispoziția autorităților, fiindcă nu există nicio garanție că banii nu se vor duce pe apa sâmbetei.

    Din tot ceea ce auzim de la medici, organizarea e incredibil de defectuoasă.

    Persoanele cu capacități de organizare ar trebui să fie cooptate în coordonarea evenimentelor. Garantat că cineva care a organizat un eveniment public ar fi putut să evite situația dezastruoasă produsă de managerul de spital din Suceava.

Scrie un comentariu