Închide

Pauza la Castel: excursie la palatele românești, cu popas la Cluj

Uncategorized by Actual de Cluj - mai 27, 2015 0 470

Traseul „Castle Break”, serie de tururi culturale pe la palatele românești ajunge și la Cluj. La Bonțida.

Echipa Castle Break a lansat înscrierile pentru o excursie cu traseu care vizează zonele Clujului şi Timişoarei, Vestul Multicultural Punctul central de atracţie este Castelul din Carei, recent restaurat şi redeschis turiştilor. Alături de acesta, organizatorii au pregătit vizite alte trei castele şi conace, un picnic la conacul din Foeni. Astfel, vizitatorii vor putea afla provocările şi poveştile inedite din spatele unor exemple pozitive de revitalizare a patrimoniului, susțin organizatorii.

Excursia este organizată în parteneriat cu PrinBanat şi ArchiTravel și costă 325 de lei (transport cu autocarul, cazare la hotel/pensiune de 3*, mic-dejun, ghid insoțitor, tururi ghidate la obiectivele din traseul). Înscrierile se desfăşoară în perioada: 26 mai – 14 iunie. 

Anul acesta au fost plănuite 7 trasee ce cuprind peste 20 de castele şi conace din toate regiunile României. Printre obiectivele incluse se numără Castelul Corvinilor, Castelul Károlyi din Carei, Castelul Bánffy din Bonţida, Castelul Sturdza din Miclăuşeni, Castelul Teleki din Gorneşti, precum şi culele din Măldăreşti şi Curtişoara.

Ce e Castle Break

După ce în ultimii ani a construit, prin proiectul Monumente Uitate, cea mai amplă platformă online dedicată castelelor şi conacelor din România, Asociaţia ARCHÉ propune o iniţiativă care să aducă mai aproape aceste reşedinţe mai puţin cunoscute ale elitelor de altădată de cei care vor să le descopere. Pasionaţii de patrimoniu sunt invitaţi să descopere castelele şi conacele mai puţin cunoscute ale ţării. Tururile includ de asemenea şi vizite inedite la meşteşugari locali, tururi de oraşe, degustări de produse tradiţionale.

„Pentru aceste vizite, s-a pus mare accent pe autenticitate. Tururile prin fiecare castel sau conac sunt ghidate de proprietari sau administratori, astfel încât vizitatorii pot afla poveşti inedite şi dialoga cu cei ce s-au dedicat salvării acestor monumente”, spun organizatorii.

Prima excursie, desfăşurată în perioada 1-3 mai 2015, a reunit peste 55 de participanţi pe un traseu ce a cuprins vizite la 4 castele şi conace, dar şi vizite la Roşia Montana, Rimetea, Salina Turda şi o degustare de vin la un producător local din judeţul Alba.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu