Închide

Pas înainte pentru ruina din Mănăștur care ar urma să fie Academie de Muzică, au predat amplasamentul către constructor, lucrările durează doi ani

EducaţieTop News by Actual de Cluj - ian. 19, 2021 1 6495

Pas înainte pentru transformarea ruinei fostului viitor spital de urgență din capătul cartierului Mănăștur în sediu pentru Academia de Muzică din Cluj-Napoca, cu un campus studențesc și o sală de concerte. Amplasamentul a fost predat constructorului, săptămâna trecută, informează Ministerul Lucrărilor Publice.

Serviciile de proiectare din cadrul contractului încep în această săptămână. Constructor e asocierea Construcții Erbașu SA – Concelex Engineering SRL – Terra Gaz Construct SRL. Contractul pentru realizarea extinderii și etajării Corpului C1 în vederea conversiei funcționale în Academia de Muzică, extinderea Corpului C2 și conversia funcțională în ateliere de întreținere pentru clădirea principală, extinderea și amenajarea sălii de sport în corp C4, din strada Bucium, a fost semnat la sfârșitul lunii noiembrie și are o valoare de aproape 127,9 milioane de lei. Acesta are o durată de 24 de luni, dintre care primele cinci sunt dedicate activității de proiectare.

Proiectul, finanțat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, prin Compania Națională de Investiții, care va avea o suprafață desfășurată de 23.098 mp, urmărește conversia funcțională pentru trei corpuri de clădire care vor fi reabilitate și extinse.  Citește și:

Au semnat contractul pentru viitorul sediu al Academiei de Muzică, în locul fostului viitor spital abandonat din Mănăștur, lucrările costă 26,6 milioane de euro

Lucrările includ amenajarea unei săli de spectacole cu o capacitate de peste 800 de locuri, dintre care 500 la parter, aproape 300 în balconul sălii și 44 în loji laterale. Clădirea ar urma să mai aibă o sală de orgă cu 144 locuri, un amfiteatru cu 160 locuri, un adăpost de protecție civilă la subsol și un cămin studențesc cu 56 de camere. Citește și:

Un comentariu

Scrie un comentariu