Închide

Vaccinarea în universități. Rectorul UBB: Platforma de programări este făcută fără cap, o catastrofă. Ne transformă în call center

Educaţie by Actual de Cluj - ian. 19, 2021 0 203

Platforma de programări pentru cea de a doua etapă a campaniei de vaccinare le-a creat probleme serioase și universităților. Daniel David, rectorul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și președinte al Consiliului Național al Rectorilor, spune că platforma a fost făcută „fără cap” și este „o catastrofă”, pentru că pune instituțiile cu mii de oameni în situația în care, după ce le fac conturi angajaților, să îi programeze pe fiecare în parte.

El a declarat pentru HotNews.ro că a semnalat STS încă de vineri că ar trebui să existe posibilitatea ca fiecare să se poată programa la vaccinare, după ce instituția l-a înscris pe platformă. La rândul său, Marian Preda, rectorul Universității București, semnalează și o inechitate: „În București ar trebui să fie mai multe doze de vaccin și mai multe centre să se poată merge pentru că degeaba sunt locuri departe în țară dacă noi nu putem ajunge la ele”.

Rectorul UBB spune că platforma nu este gândită bine pentru instituții mari, cu mii de oameni, nu pot programa atât de multe persoane, după ce au creat conturile pentru toată lumea.

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca are în jur de 4.000 de angajați, iar rectorul spune că peste 70% dintre ei și-au exprimat disponibilitatea de a se vaccina.

El afirmă că, în week-end, au lucrat câteva sute de oameni de la toate facultățile pentru a putea face înscrierile în platforma de vaccinări, fiind nevoiți să sune pe fiecare în parte și să îi întrebe unde și când vrea să se vaccineze.
„Logic ar fi fost ca oamenii să fie încărcați în platformă de către noi, apoi ei să își poată accesa individual contul și să își facă singur programarea.
Este o catastrofă platforma, merge foarte greu. De sâmbătă am început procedura și am reușit să înregistrăm peste 1.000 de persoane. Este foarte greu, pentru că trebuie sunat apoi fiecare om și să îi spui ce opțiuni sunt și el să aleagă unde și când vrea să se programeze la vaccinare și tu să i-o bifezi. Ne transformă într-un fel de call center, când soluția era simplă – universitățile să facă acele conturi pentru toată lumea, după care fiecare să poată să își acceseze contul și să se programeze”, a declarat Daniel David, pentru HotNews.ro.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu