Închide

Au semnat contractul pentru viitorul sediu al Academiei de Muzică, în locul fostului viitor spital abandonat din Mănăștur, lucrările costă 26,6 milioane de euro

EconomieTop News by Actual de Cluj - nov. 27, 2020 0 536

Un pas înainte pentru viitorul sediu al Academiei de Muzică ”Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, ce așteaptă un sediu nou de ani de zile, după ce imobilul în care funcționează a fost retrocedat iar pentru folosirea sa instituția plătește chirie.

Ieri a fost semnat contractul de proiectare și execuție pentru realizarea Extinderii și etajării Corpului C1 în vederea conversiei funcționale în Academia de Muzică, extinderea Corpului C2 și conversia funcțională în ateliere de întreținere pentru clădirea principală, extinderea și amenajarea sălii de sport în corp C4, din strada Bucium, ruina fostului viitor spital din capătul cartierului Mănăștur, construită pe jumătate și abandonată din cauza unor erori de proiectare.

Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, acreditată instituțional cu calificativul „grad de încredere ridicat”, cu toate programele de studii acreditate, oferă programe de studii pentru domeniul ”muzică”, organizate pe trei cicluri universitare: studii de licență, masterat şi doctorat. Are peste o mie de studenți, care își derulează activitatea într-un imobil care nu îi aparține de drept, el fiind retrocedat către Episcopia Române Unită cu Roma de Cluj-Gherla, căreia îi plătește chirie.

Investiția are o valoare de aproape 127,9 milioane de lei, adică 26,6 milioane de euro. Lucrările vor fi executate de asocierea Contrucții Erbașu SA, Concelex Engineering SRL și Terra Gaz Construct. Lucrările sunt estimate să dureze doi ani, dintre care primele patru luni sunt dedicate activității de proiectare.

Lucrările includ amenajarea unei săli de spectacole cu o capacitate de peste 800 de locuri, dintre care 500 la parter, aproape 300 în balconul sălii și 44 în loji laterale. Clădirea ar urma să mai aibă o sală de orgă cu 144 locuri, un amfiteatru cu 160 locuri, un adăpost de protecție civilă la subsol și un cămin studențesc cu 56 de camere. Citește și:

Ruina de pe Bucium va găzdui noul sediu al Academiei de Muzică. Ce implică proiectul

Nici un comentariu

Scrie un comentariu