Închide

Oficial al Primăriei: Baza La Terenuri este la 85%/Lucrările arată foarte bine/Sperăm ca la jumătatea anului clujenii să se bucure de ea

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - mart. 15, 2022 0 535

Viceprimarul Dan Tarcea a spus la Ziua Live că a fost pe șantierul Bazei La Terenuri din cartierul Mănăștur și că obiectivul este la 85%. La mijlocul anului această bază sportivă va fi finalizată iar clujenii se pot bucura de facilitățile sportive de aici – de la o pistă de alegare cu tartan de 1,3 kilometri, la terenuri pentru practicarea diferitelor sporturi.

„Am fost săptămâna aceasta la un obiectiv extrem de interesant, Baza La terenuri. Este gata în proporție de 85%. Lucrările arată foarte bine E o lucrare mare, întârziată astăzi, care, la final, sperăm că la mijlocul acestui an, clujenii să se poată bucura de acest obiectiv”, a spus viceprimarul Dan Tarcea. Oficial a lăudat lucrările dar și dotările din acestă bază sportivă,  chiar dacă lucrările sunt întârziate.

Potrivit lui Tarcea, în Mănăștur vor fi terenuri de tenis, baschet, volei, mini fotbal, mic amfiteatru, o pistră de alegare de 1,3 kilometri cu tartan „care să nu îți strice genunchii”, o  clădire multifuntională care e gata în proporție de peste 90%, locuri de unde să îți poți cumpăra cafea sau răcoritoare.

Viceprimarul a mai spus că în total în noua bază sportivă au fost prevăzuți 400 de noi copaci, din care mare parte s-au plantat. „Mai sunt sub 80 de arbori care vor fi plantați în perioada următoare. S-a viabilizat și Pârâul Popii. Acum se lucrează la detalii. S-au montat și obiectele de joacă și recreere care arată la nivelul anului 2022”, a mai spus Dan Tarcea.

Baza Sportivă La Terenuri trebuia finalizată în 10 octombrie 2021, după cum a anunțat Boc în cadrul unei vizite pe șantier în toamna anului trecut. Primăria a semnat la finalul lunii aprilie 2020 contractul pentru proiectarea și execuția bazei La Terenuri cu RO-Verde Landscaping și Electrogrup la valoarea de peste 26,6 milioane lei (5,5 milioane de euro). Licitația fusese estimată la  6,9 milioane de euro. Contractul a fost semnat în 28 aprilie în cadrul unui eveniment organizat la Primărie și transmis live pe Facebook. Primarul Emil Boc susține atunci că respectivul contract implică 120 de zile pentru proiectare și un an de zile pentru execuție. Ordinul de începere a lucrărilor a fost dat în 4 mai 2020.

Pe panoul de șantier apare că obiectivul ar trebui finalizat în iunie 2021.

Constructorii au acuzat probleme, primarul Emil Boc chiar a amenițat executantul cu rezilierea contractului, însă până la urmă Primăria a admis să extindă teremenele contractuale, cu penalități, după cum a anunțat Boc.

Baza sportivă „La Terenuri” va avea peste 4,2 hectare și facilități pentru practicarea sporturilor, dar și pentru recreere destinate copiilor, adulților, dar și vârstnicilor. Va fi amenajată și o zonă cu clădiri unde se pot practica și activități sportive. Proiectul prevede și plantarea a peste patru sute de copaci.

Vezi și:

Noul termen pentru finalizarea Bazei La Terenuri

S-a semnat contractul. Baza sportivă La Terenuri din cel mai mare cartier al Clujului ar urma să fie gata în toamna lui 2021

Primarul e optimist că baza „La Terenuri” va fi terminată până la toamnă

Sursă foto: Marcela Armanca Facebook – baza La Terenuri Februarie 2022

Nici un comentariu

Scrie un comentariu