Închide

O universitate din Cluj pune la dispoziție zeci de camere de cazare pentru refugiații ucrainieni

Educaţie by Mihai Prodan - mart. 01, 2022 0 344

O universitate din Cluj pune la dispoziție zeci de camere de cazare pentru refugiații ucrainieni, încurajează întreaga comunitate academică din Cluj să ajute.

E vorba de Universitatea de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu”, care a anunațt că pune la dispoziție locuri de cazare cu masă asigurată în hotelurile universității, în 50 de camere, dar și asistență medicală și stomatologică de urgență, consiliere psihologică, medicamente și materiale sanitare. ”Încurajăm întreaga comunitate academică să se alăture inițiativelor civice care au ca scop sprijinirea cetățenilor ucraineni”, transmite UMF.

Amintim, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a anunțat că oferă gratuit evaluări medicale ale animalelor de companie ale refugiaților, și consult de specialitate la clinicile veterinare ale universității, în baza unui act de identitate emis în țara vecină. Cea mai mare universitate din țară după numărul de studenți, ”Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, ce recent a cumpărat un hotel, Onix, cu 4,6 milioane de euro, și-a anunțat disponibilitatea de sprijin material, ca hrană și cazare. ”Universitatea noastră a anunțat deja autoritățile naționale că se pot baza pe noi în acordarea de sprijin academic și material (ex. cazare/hrană etc.) persoanelor refugiate în această perioadă din Ucraina, dacă va fi nevoie, în funcție de resursele pe care le avem și cadrul legal existent”, a anunțat UBB.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Specializări la Reuters Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism Berlin.