Închide

Echipă a unei facultăți din Cluj câștigă etapa națională a CFA Institute Research Challenge

Educaţie by Actual de Cluj - mart. 01, 2022 0 247

Echipa Facultăţii de Ştiinte Economice şi Gestiunea Afacerilor din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca a câştigat etapa naţională a competiţiei CFA Institute Research Challenge.

Concurs e aflat la a zecea ediţie.

“Am fost cu toții impresionați de nivelul ridicat la care au participat echipele de studenți înscrise în competiție și de capacitatea studenților de a înțelege una dintre cele mai importante industrii pentru România și una dintre cele mai complexe companii. Echipele au lucrat mai mult de șase luni și au realizat o analiză comparabilă cu a unui analist financiar profesionist. Toți cei 40 de studenți care au luat parte în această competiție sunt valoroși pentru industria financiară din România și Republica Moldova. Mulți dintre ei vor fi lideri ai industriei financiare din cele două țări”, a declarat Andreea Nică, coordonatorul proiectului, după cum arată Ziarul Financiar.

În urmă cu doi ani o echipă a FSEGA a câștigat etapa regională pentru Europa de Est a competiției, prima echipă a unei universități din România care reușea această performanță. CFA Institute Research Challenge este o competiție la care participă cele mai prestigioase școli de business internaționale, tematica bazându-se pe curricula programului CFA, program ce este considerat cel mai înalt standard profesional în analiza și cercetarea investițională.

CFA Institute are peste 178.000 de membri în 162 de țări. În România, faza locală a concursului este organizată de către CFA Society România, de zece ani. În acest an au participat în concurs un număr de nouă echipe din șapte universități.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare