Închide

O facultate din Cluj face concurs național, câștigătorii sunt admiși fără concurs cu 10 la facultate

Educaţie by Mihai Prodan - mart. 02, 2022 0 267

Concurs național de dramaturgie, scenaristică și publicistică teatrală și cinematografică, la o facultate din Cluj.

E vorba de Facultatea de Teatru și Film a universității ”Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, ce organizează a șaptea ediție a concursului de dramaturgie, scenaristică, publicistică teatrală și cinematografică ProScenium, destinat elevilor de liceu.

Concursul are patru secțiuni – dramaturgie, scenaristică, publicistică teatrală și respectiv publicistică cinematografică. Principala condiție este ca textele să fie originale și nepublicate anterior. ”Pentru secțiunile de dramaturgie și scenaristică, participanții pot trimite o piesă, respectiv un scenariu de maximum 30 de pagini, care să nu fi fost niciodată publicate sau jucate pe o scenă profesionistă, sau filmate și prezentate public. Pentru secțiunile de publicistică teatrală și cinematografică, concurenții vor trimite o cronică sau un eseu analitic, de 2.000-3.000 de cuvinte, despre un spectacol, respectiv film vizionat”, arată organizatorii. Juriul este format din specialiști în artele spectacolului și film. Premiul I, la fiecare secțiune, e un voucher pentru cărți, în valoare de 500 de lei, și o invitație la școala de vară de dramaturgie. Totodată, participanții care obțin locul I la secțiunile Dramaturgie și Publicistică Teatrală vor fi admiși cu nota 10 la specializarea Teatrologie, iar cei de pe locul I de la Scenaristică și Publicistică cinematografică vor fi admiși cu nota 10 la specializarea Filmologie a Facultății de Teatru și Film ale universității.

”Concursul ProScenium a fost inițiat din dorința de a încuraja tinerii cu aptitudini în domeniu să își valorifice talentul și să își exerseze spiritul critic, dar și pentru a-i promova pe aceștia, stimulându-i astfel să se implice și ulterior în viața teatrală și cinematografică românească, iar parcursul câștigătorilor din ultimii ani confirmă deja acest lucru”, mai precizează organizatorii.
Până pe 15 mai, doritorii pot expedia textele, în format PDF, însoțite de formularul de înscriere la concurs completat olograf și scanat. Aici detalii

Foto teatrufilm.ubbcluj.ro

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Specializări la Reuters Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism Berlin.