Închide

O universitate din Cluj face sute de litri de dezinfectant pentru spitale

SănătateTop News by Actual de Cluj - mart. 29, 2020 0 919

Spitalele se plâng de lipsa consumabilelor în lupta împotriva noului coronavirus, Covid 19, iar studenții de la Universitatea de Medicină și Farmacie fac sute de litri de dezinfectant, după rețetă proprie.

Cantitatea ajunge până azi la peste 300 de litri de soluție antiseptică pentru mâini. ”Toate disciplinele au donat toate stocurile de materii prime și s-au oferit voluntari pentru prepararea Soluției antiseptice pentru mâini după o rețetă recomandată de Organizația Mondială a Sănătății. Prepararea s-a realizat în laboratoarele disciplinei de Tehnologie farmaceutică, iar analiza produsului finit în laboratoarele de cercetare ale disciplinei de Analiza medicamentului”, explică decanul facultății de farmacie a UMF Cluj, Gianina Crișan.

Aceasta le-a mulțumit clujenilor care au făcut donații după ce stocurile UMF Cluj s-au epuizat, între care și Facultea de Chimie a universității ”Babeș-Bolyai”, dar și producători de materii prime sau de flacoane.

Să mai precizăm că UMF Cluj a pus la dispoziția spitalelor clujene două aparate de testare a probelor recoltate de la suspecți de infecție cu coronavirus, iar alte două universități clujene, UBB Cluj și USAMV, au făcut același lucru cu două și respectiv trei aparate de testare, dar care însă zac nefolosite în lipsă de kit-uri cu reactivi pentru testare.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu