Închide

O altă premieră la Primăria Cluj: va elibera acorduri de funcționare on-line

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - mai 30, 2017 0 1241

Administrația locală clujeană și-a asumat să fie prima din țară care să elibereze certificate de urbanism on-line. Acum, primarul Emil Boc spune că se va trece într-o nouă etapă și că de la 1 iulie Primăria vrea să elibereze acorduri de funcționare pentru comercianți în format electronic.

Potrivit edilului în Cluj există 9000 de comercianți și se fac circa 1500 – 2000 de cereri pe an pentru eliberarea de astfel de acorduri de funcționare (orarul de funcționare plus specificarea obiectului de activitate).

Sistemul va fi la fel ca cel practicat în cazul certificatelor de urbanism – cererile vor putea fi depuse pe platforma e-guverare de unde funcționarii primăriei le va descărca, le va verifica și va putea eficientiza munca, putând să solicite eventuale completări de acte prin e-mail celui care depune documentația, mai ales că pentru acordul de funcționare este nevoie de depunerea a 15 documente, potrivit primarului.

Singura chestiune este obținerea unei semnături on-line despre care Boc spune că presupune mai puțin de 100 lei.

Vezi și: Primăria Cluj vrea să-și adjudece o nouă premieră: prima din țară care emite certificate de urbanism și alte avize, on-line

Primarul a mai precizat că în prezent eliberarea acordurilor de funcționare presupune o perioadă consistentă de timp, niște luni. Prin noul sistem pe care îl va introduce administrația locală perioada de eliberare s-ar putea reduce la 30 de zile. „Există o comisie care se întrunește și validează cererile, comisie formată din funcționari ai primăriei și consilieri locali. Dacă aceasta se întrunește, se pot elibera acorduri de funcționare și în trei zile”, a mai spus Boc.

Edilul a mai specificat că cea mai folosită aplicație on-line a primăriei Cluj este cea de programare on-line a căsătoriilor care se utilizează excesiv în noaptea de Revelion.

Anul aplicațiilor de mobil care ușurează viața clujenilor. Și Zilele Clujului au propria aplicație lansată de Primărie

Următoare aplicație de mobil oferită de Primăria Cluj: mersul autobuzelor, troleibuzelor și tramvaielor

Proiect de bugetare paticipativă ca la Braga. Boc vrea platformă și aplicație on-line prin care clujenii să decidă pe ce proiecte se cheltuiesc banii din bugetul local

VIDEO Premiera de la Cluj: Boc a testat sistemul prin care se eliberează acte de urbanism on-line

Era on-line la urbanism a început. S-a emis primul certificat de urbanism on-line

Primarul Emil Boc a făcut declarații la emisiunea „Dimineți în Realitate” difuzată pe Realitatea FM Cluj. 

 

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu