Închide

Primăria Cluj vrea să-și adjudece o nouă premieră: prima din țară care emite certificate de urbanism și alte avize, on-line

ActualitateAdministrațieSinteză știri locale by Actual de Cluj - feb. 28, 2017 2 2508

Primarul Emil Boc a anunțat la RealitateaFM Cluj, în cadrul emisiunii „Dimineți în Realitate”, că Primăria clujeană vrea să fie prima din țară care va emite certificate de urbanism, prelungiri ale certificatelor de urbanism, prelungiri de autorizații de construire, toate on-line. De asemenea, în același sistem vrea să emită și avize circulație, de patrimoniu, dar și alte avize.

Boc a menționat că echipa sa din primărie a lucrat timp de trei luni de zile pentru ca acest sistem să poată fi implementat. Primarul a spus că, începând cu 1 martie, administrația locală este pregătită să înceapă procedura, totul însă deminzând de ok-ul care urmează să se primească de la portalul național de e-guvernare de care depinde funcționarea sistemului implementat la Primăria clujeană.

După cum a explicat primarul, cererile de la cetățeni ajung încărcare pe acest portal național, apoi sunt descărcare de funcționarii de la Direcția de Urbanism/Circulație/Patrimoniu, apoi procesate de jos în sus, ajung la primar, sunt semnate olograf și electronic, apoi ajung din nou la inspectorul care le-a procesat inițial și, din nou, la cetățean.

Procedura n-ar trebuie să dureze la fel ca în cazul eliberării actelor în format scris, a mai estimat primarul.

 

 

2 comentarii

Scrie un comentariu

Articole similare