Închide

O localitate de lângă Cluj-Napoca are canalizare pentru prima dată, rețele noi în Dej, Sânnicoară și Apahida în cel mai scump contract cu finanțare europeană din Cluj

Economie by Actual de Cluj - sept. 15, 2015 0 472

Trei comune din Cluj vor avea rețele de canalizare menajeră, pentru prima dată, în cel mai scump proiect cu finanțare europeană din istoria Clujului.

E vorba de localitatea Dezmir, care va avea pentru prima dată o rețea de canalizare menajeră, și parțial localitățile Dej și Sânnicoară. Lucrările de canalizare în cele trei localități fac parte dintr-un singur contract, ce vizează construirea de noi rețele de canalizare în zone din cele trei localități care nu beneficiază încă de astfel de utilități. Lungimea totală a rețelelor de canalizare nou înființate va fi de 38,42 km, acestora li se adaugă nu mia puțin de 14 stații de pompare a apei uzate. Contractul are o valoare de 22,2 milioane de lei iar lucrările sunt estimate să se încheie în decembrie, arată Compania de Apă Someș.

Tot în aceste luni, în cadrul aceluiași proiect, mare parte din municipiul Dej are și el rețea de apă și canalizare – nouă sau nou-introdusă, în funcție de zonă. Lucrările vizează extinderea și reabilitarea a 16,15 km rețea de apă potabilă și a 29,18 km de rețea de canalizare, precum și construirea a 14 stații de pompare ape uzate în Dej. Valoarea celor două contracte ajunge la 20,5 milioane lei, iar termenul de finalizare e tot luna decembrie.

Fiecăruia dintre cele două contracte îi e atașat și un contractor de asistență tehnică, în valoare de peste un milion de lei fiecare, prin care o firmă de consultanță supervizează lucrările.

Citește și:

Reabilitarea rețelei de apă din Cluj și Sălaj, cel mai costisitor proiect cu bani europeni din țară

Compania de Apă Someș vrea 250 milioane de euro de la UE pentru apa și canalizarea din Cluj și Sălaj, plătește 3 milioane de euro consultanță UPDATE Vrea cea mai mare aducțiune din România

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu