Închide

1,4 milioane de pasageri în 2015 de pe aeroportul din Cluj, pasagerul cu numărul 1 milion a aterizat azi

EconomieTop News by Mihai Prodan - sept. 10, 2015 0 732

Aeroportul internațional din Cluj bifează astăzi un milion de pasageri transportați într-un an cu două luni mai devreme decât anul trecut.

Biletul cu numărul 1 milion emis de la Cluj aparține unui pasager al uneia dintre cele cinci curse zilnice TAROM dinspre București spre Cluj-Napoca. „Anul acesta, aeroportul atinge pragul de 1 milion de pasageri cu două luni mai devreme decât în anul anterior. Extinderea rețelei de rute, precum și mărirea frecvențelor pe anumite destinații fac posibilă această aniversare încă din luna septembrie a anului”, spun reprezentanții aeroportului din Cluj. În acest an directorul aeroportului estimează că de la Cluj vor călători nu mai puțin de 1,4 milioane de pasageri – ceea ce înseamnă cu peste 200.000 de persoane mai mult față de 2014. Nu e un număr cam optimist? „E realist”, spune directorul David Ciceo. „Avem curse noi, de exemplu spre Dubai din decembrie, creșteri de frecvențe, și la TAROM de exemplu avem creștere de 9% a numărului de pasageri pe zborul spre București”.

Anul trecut, pasagerul cu numărul 1 milion s-a îmbarcat în 5 noiembrie pe cursa Lufthansa de la Munchen spre Cluj-Napoca, iar în 2013 borna a fost atinsă doar în 18 decembrie.

Borna celor un milion de pasageri transportați la și de la Cluj-Napoca vine după ce cea mai mare companie ce operează de la Cluj, WizzAir, a anunțat ieri că introduce, de anul viitor, o cursă nouă de la Cluj spre Memmingen, lângă Munchen. Vezi aici detalii

Pasagerul cu numărul 1 milion se numește Ioana Olănescu și e funcționar bancar; aceasta a aterizat la Cluj cu avionul TAROM de București, și a fost întâmpinat de reprezentanții Consiliului Județean Cluj, ai aeroportului clujean și de ziariști.

Ioanei Olănescu i-a fost pregătită la aterizare o ceremonie în toată regula, în care au fost premiați și pasagerii cu numerele 999.000 și respectiv 1.000.001. Pasagerii din terminal au fost întâmpinaţi de reprezentanţi ai aeroportului, îmbrăcați în ţinute reprezentantive pentru ţările de destinaţie existente şi viitoare de pe aeroportul clujean.
Aeroportul din Cluj oferă la această oră zboruri spre 23 de destinații din 11 țări din Europa și Orientul Mijlociu, operate de Tarom, Lufthansa, Wizz Air și Vueling.

1.0354.38 pasageri de la Cluj în 2013
1.180.000 pasageri de la Cluj în 2014

1.400.000 pasageri estimați în 2015

  • author photo two

    Mihai Prodan

    Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Cursuri de specializare la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.

    Nici un comentariu

    Scrie un comentariu