Închide

O asociere de firme, singurul ofertant care vrea să construiască pentru Primăriei parkingul cu autogară de la aeroport

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - aug. 22, 2022 0 427

De lucrările de realizare a unui parking public la Aeroportul Internațional „Avram Iancu” din Cluj cu 800 de locuri, scoase la licitație de către Primăria Cluj-Napoca, este interesat un singur ofertant. De Construct AG (leader), City Grup și MRC Culici 2016 au despus ofertă pentru contractul este estimat la peste 52 de milioane lei (peste 10 milioane euro). Municipalitatea și-a asumat să realizeze acest parking, după ce CJ Cluj nu a mai avut fonduri să demareze proiectul. Termenul de execuție este de 2 ani.

 

Consiliul Județean (CJ) Cluj a aprobat în iunie 2020 indicatorii pentru park&ride-ul de la aeroport despre care conducerea județului a anunțat că e un proiect de suflet care va fi realizat în baza unui buget fazat, multianual. Ulterior, oficialii CJ Cluj au anunțat că nu mai au fonduri pentru pornirea proiectului. La finalul anului 2021, terenul de peste 4,8 hectare de pe strada Traian Vuia, la nr. 149-151 (din zona aeroportului) a fost transferat Primăriei Cluj-Napoca pentru a finanța ea realizarea obiectivului.

De studiul de fezabilitate s-a ocupat firma Hentza Business SRL în baza unui contract cu CJ Cluj de 830 000 lei, fara TVA (studiul de fezabilitate, documentația pentru obtinerea autorizatiei de construire, documentație tehnică de execuție și asistență tehnică). Obiectivul a fost estimat la peste 51,6 milioane lei fără TVA, societatea oferind și o serie de randări cu viitoarea investiție, făcute publice de CJ Cluj.

Primarul Emil Boc a anunțat ca prioritate pentru 2022 lansarea licitației pentru construirea parkingului cu autogară din zona aeroportului internațional Avram Iancu, pe un tren de 4,8 hectare pus la dispoziție de Consiliul Județean (CJ) Cluj. Parcarea de tipul „park&ride” unde îți lași mașina și apoi folosești în interiorul orașului alte alternative de transport are și un studiul de fezabilitate aprobat deja de județ în vara lui 2020. Potrivit acestuia, investiția fusese estimată la peste 51,6 milioane lei, fără TVA, însă instituția a suspendat proiectul din lipsă de fonduri. După ce Primăria a preluat proiectul, proiectanții, Hentza Business au actualizat devizul investiției. Consilierii locali au aprobat noii indicatori tehnico-economici pentru parcarea cu autogară de la Aeroport la ședința din 7 martie 2022.

La licitația lansată de Primăria Cluj-Napoca, în care ofertele s-au deschis în 18 august (după amânarea termenului inițial, programat la finalul lunii iunie) a depus ofertă asociarea DECONSTRUCT AG(leader)-City Grup-MRC Culici 2016. Licitația este în prezent în faza de avaluare a calificării și a ofertei tehnice. Criteriul de atribuire este cea mai avantajoasa ofertă din punct de vedere economic (80% prețul ofertei și 20% perioada de garanție oferită pentru lucrare).  Realizarea acestui parking de tipul park&ride are un termen de 2 ani de zile.

Leaderul asocierii de firme care a depus ofertă a mai lucrat pentru Primăria Cluj, Regia Autonomă a Domeniului Public, Consiliul Județean și Compania de Apă Someș. Firma este controlată de Alin-Irinel Vlădan și e specializată în activități de inginerie și consultanță tehnică legate de acestea. Anul trecut a avut o cifră de afaceri de peste 10,2 milioane lei și a realizat un profit de peste 1,9 milioane lei cu 25 angajați.

Vezi și: Primăria vrea să lanseze anul acesta licitația pentru parkingul cu autogară de la aeroport pentru care Județul n-a mai avut bani să îl facă

Se actualizează investiția pentru realizarea parkingului de la Aeroportul Cluj. Primăria îl va construi cu bani din fondurile orașului

sursă foto: CJ Cluj/Facebook

Nici un comentariu

Scrie un comentariu