Închide

Drumul de câțiva kilometri care duce spre un popular lac de agrement din Cluj, de doar câțiva kilometri, va fi asfaltat

Administrație by Actual de Cluj - aug. 22, 2022 0 299

Drumul de câțiva kilometri care duce spre un popular lac de agrement din Cluj, de doar câțiva kilometri, va fi asfaltat, promite Consiliul Județean.

E vorba de sectorul de drum dintre Micești și Tureni, de pe drumul județean DJ 103Z. Astfel, lucrările de întreținere, în ansamblu, vizează sectorul în lungime de peste 12 kilometri cuprins între km 6+600 și km 18+975. Acestea se vor finaliza cu asfaltarea sectorului dintre km 6+600 și km 8+875, în lungime de aproape 2,3 kilometri. Un alt sector de drum, cuprins între km 8+875 și km 18+975 a fost asfaltat în ultimii doi ani. Îmbunătăţirea infrastructurii acestui drum judeţean asigură un trafic rapid şi sigur pentru locuitorii din zonă, dar şi un acces facil la drumul național DN 1, pe direcția Tureni, iar apoi spre Cluj-Napoca sau Turda, precum și la drumul județean DJ 107R. Drumul străbate și o zonă cu mai multe obiective de agrement.

În această fază a lucrărilor are loc realizarea fundației din blocaj de piatră brută, precizează CJ Cluj. Totodată, sunt prevăzute operațiuni constând în tăierea vegetației și a lăstărișului din vecinătatea platformei drumului, plombarea gropilor cu îmbrăcăminte asfaltică, tratarea burdușirilor și a tasărilor, completarea acostamentelor, realizarea de șanțuri în vederea asigurării scurgerii apelor, curățarea șanțurilor și a rigolelor, refacerea timpanelor, așternerea stratului de balast stabilizat ca etapă premergătoare asfaltării precum și așternerea de covor asfaltic. Durata de execuție a lucrărilor este de trei luni.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare