Închide

Se actualizează investiția pentru realizarea parkingului de la Aeroportul Cluj. Primăria îl va construi cu bani din fondurile orașului

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - mart. 02, 2022 0 303

Realizarea parcării de tipul park&ride în zona Aeroportului este estimată la peste 71 de milioane de lei, cu TVA, după ce proiectanții au actualizat studiul de fezabilitate aferent investiției, aprobat de Consiliul Județean (CJ) Cluj în 2020. Primăria Cluj-Napoca și-a asumat să realizeze acest parking, după ce CJ Cluj nu a mai avut fonduri să demareze proiectul. Acum, consilierii locali urmează să aprobe noii indicatori tehnico economici.

 

Consiliul Județean (CJ) Cluj a aprobat în iunie 2020 indicatorii pentru park&ride-ul de la aeroport despre care conducerea județului a anunțat că e un proiect de suflet care va fi realizat în baza unui buget fazat, multianual. Ulterior, oficialii CJ Cluj au anunțat că nu mai au fonduri pentru pornirea proiectului. La finalul anului 2021, terenul de peste 4,8 hectare de pe strada Traian Vuia, la nr. 149-151 (din zona aeroportului) a fost transferat Primăriei Cluj-Napoca pentru a finanța ea realizarea obiectivului.

De studiul de fezabilitate s-a ocupat firma Hentza Business SRL în baza unui contract cu CJ Cluj de 830 000 lei, fara TVA (studiul de fezabilitate, documentația pentru obtinerea autorizatiei de construire, documentație tehnică de execuție și asistență tehnică). Obiectivul a fost estimat la peste 51,6 milioane lei fără TVA, societatea oferind și o serie de randări cu viitoarea investiție, făcute publice de CJ Cluj.

Primarul Emil Boc a anunțat ca prioritate pentru 2022 lansarea licitației pentru construirea parkingului cu autogară din zona aeroportului internațional Avram Iancu, pe un tren de 4,8 hectare pus la dispoziție de Consiliul Județean (CJ) Cluj. Parcarea de tipul „park&ride” unde îți lași mașina și apoi folosești în interiorul orașului alte alternative de transport are și un studiul de fezabilitate aprobat deja de județ în vara lui 2020. Potrivit acestuia, investiția fusese estimată la peste 51,6 milioane lei, fără TVA, însă instituția a suspendat proiectul din lipsă de fonduri.

Acum, după ce Primăria a preluat proiectul, proiectanții, Hentza Business au actualizat devizul investiției la peste 58 de milioane lei fără TVA. Cu TVA, investiția pentru realizarea parkingului cu 800 de locuri din zona Aeroportului este estimată la peste 71 de milioane lei. Durata de realizare este de 2 ani.

Consilierii locali urmează să își dea votul pentru aprobarea noilor indicatori tehnico-economici pentru parcarea cu autogară de la Aeroport la ședința din 7 martie. Realizarea acestui parking de tipul park&ride are un termen de 2 ani de zile.

 

Vezi și: Primăria vrea să lanseze anul acesta licitația pentru parkingul cu autogară de la aeroport pentru care Județul n-a mai avut bani să îl facă

sursă foto: simulări 3D cu viitorul parking de la Aeroport – Hentza Business – CJ Cluj

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare