Închide

Ministrul Educației: profesorii debutanți vor fi plătiți la nivelul salarilui mediu pe economie

Uncategorized by Actual de Cluj - mai 25, 2022 0 142

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, susține ca profesorii debutanţi să fie plătiţi la nivelul salariului mediu pe economie, pentru ca nivelul de pornire în carieră să fie motivant.

„Deşi am susţinut şi susţin în continuare punctual obligaţia de plată a diferenţelor salariale, o anumită parte a fost plătită, alta a fost prorogată. (…) Susţin ca salarizarea profesorilor debutanţi să se facă la nivelul salariului mediu pe economie, apoi salariul să crească în funcţie de avansul în cariera didactică şi de calităţile demonstrate ale fiecărui cadru didactic, dar trebuie să începem de la un nivel motivant”, a declarat Sorin Cîmpeanu, după ce a participat la evenimentul „Starea Naţiunii: Nivelul literaţiei digitale în România”, citat de agerpres.ro.

„Profesori pregătiţi vom putea avea doar în momentul în care vom reuşi să le dăm prestigiul profesiei de dascăl, în care vom reuşi să le redăm statutul social corelat cu importanţa despre care spunem cu toţii întotdeauna că o acordăm educaţiei la nivel declarativ”, a mai spus Cîmpeanu, citat de aceeași sursă.

Planurile-cadru din învățământ vor fi schimbate radical din septembrie 2023.

sursă foto: gandul.ro

Nici un comentariu

Scrie un comentariu