Închide

Marșul Cluj Pride se mută la kilometrul 0, în centrul Clujului

Uncategorized by Actual de Cluj - mai 25, 2022 0 306

Marșul Cluj Pride va avea loc în 11 iunie, începând cu ora 15:30, și a fost autorizat în centrul Clujului, urmând să pornească din Piața Unirii. Circa 1000 de oameni au participat la marșul din 2021. Oamenii s-au adunat atunci pe platoul dintre stadionul Cluj Arena și BT Arena. Anul trecut, primarul Emil Boc și municipalitatea a fost criticată că nu i-a lăsat pe participanți pe un alt traseu, prin centrul orașului, în timp de Mișcarea Noua Dreaptă primește dreptul să facă manifestări similare în Piața Avram Iancu. De cealată parte, oameni din oraș au criticat Primăria că a autorizat manifestarea la o oră nepotrivită la care în Parcul Central din Cluj erau prezenți foarte mulți copii.

Anul acesta, marșul Cluj Pride va avea loc în 11 iunie, începând cu ora 15.30. El va porni din Piața Unirii. Traseul autorizat este:  Piața Unirii, str. Regele Ferdinand, str. George Barițiu, Str. Emil Isac, Primăria Cluj, str. Petru Maior, Casa Studenților, str. Napoca, Piața Unirii, după cum arată organizatorii.

Aceștia i-au lăudat de această dată pe oamenii primarului Emil Boc, Dan Macovei și Călin Forna, șefi în Primărie, deoarece au fost de acord ca manifestarea să fie organizată la kilometrul 0. Mașul va avea loc pe o bandă carosabilă și pe trotuar, pe arterele amintite.

Sursa foto: Pride Romania Facebook

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare