Închide

Marcel Boloș și Sebastian Burduja, noii miniștri propuși de premierul Nicolae Ciucă la Investiții și Proiecte Europene, respectiv la Cercetare, Inovare și Digitalizare

ActualitateAdministrațiePolitica by Actual de Cluj - mai 02, 2022 0 73

Premierul Nicolae Ciucă a transmis, luni, preşedintelui Klaus Iohannis propunerile pentru Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene şi Ministerul Cercetării Inovării şi Digitalizării. Pentru primul portofoliu este propus Marcel Boloş şi pentru cel de-al doilea Sebastian Burduja, arată Guvernul.

Marcel Boloş, ministru al Cercetării şi Digitalizării, a preluat interimatul în fruntea Ministerului Fondurilor Europene, după demisia din funcţie a lui Dan Vîlceanu. Boloș a mai fost în 2020, în guvernul Orban, ministru la Fonduri Europene.

Pe 21 aprilie, Biroul Executiv al Partidului Naţional Liberal a decis nominalizarea, în unanimitate, a lui Marcel Boloş pentru funcţia de ministru al Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene, precum şi a deputatului PNL, Sebastian Burduja, pentru funcţia de ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării.

Burduja e șeful organizației PNL din Sectorul 1. În vârstă de 36 de ani, Sebastian Burduja a intrat în atenția publică în 2009 când și-a lansat cu mare fast un ONG dedicat studenților din străinătate. Din acel moment, Burduja a gravitat permanent în jurul liderilor politici ai momentului, indiferent de culoarea lor politică, a candidat ca independent la parlamentare, și-a creat un partid care a fuzionat cu PNL, dar nu a avut nici un succes politic sau profesional major, după cum arată g4media.ro. Marinel Burduja, tatăl lui Sebastian Burduja, a fost vicepreședintele băncii Bancorex sau vicepreședinte al Raiffeisen Bank, arată aceeași sursă.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare